· · Коментара: 0
ДОРУЧАК

Пробајте руски БУРЕК са месом који се једе са ПЕКМЕЗОМ (Фото)

Зове се бурек, али не прави се од кора. Не пече се у рерни, али може. Изгледа као италијанска затворена пица, али нема такав укус. Руски че бурек подсећа на много јела, али је посебан по изгледу и укусу.

CeBurek1.jpg
Једе се зар учак и вечеру Фото: А.М.

Че бурек се прави изузетно једноставно, на сличан начин као и чувени руски пељмени. Могу да се направе унапред, неколико комада, да се замрзну па ваде према потреби, пеку и једу.

Прочитајте још: Купите две крушке и направите брзо и лако овај ЕЛЕГАНТНИ слаткиш попут француских кувара (Фото)

Тањиром се нацрта круг и исече ножем

Састојци:

  • 100 грама млевеног меса за 2 че бурека
  • главица црног лука
  • со, бибер
  • јаје
  • 100 грама брашна
  • 100 милилитара млека
  • уље
  • зачини по укусу
  • пекмез од боровница, малина

Припрема:

Прво се умеси тесто од једног јајета, 100 милилитара млека и 100 грама брашна. То је количина довољна за једну особу. Тесто се умеси, формира у лопту, покрије и пусти да се "одмори".

Очисти се и исецка црни лук, пропржи да добије стакласту боју, па се дода млевено месо. Месо се зачини и динста док не промени боју. Поклопи се и склони са рингле да се мало охлади.

Напуни се динстаним месом

Тесто се развије оклагијом. Требало би да буде што тање, бар пола сантиметра дебљине, јер треба да се преклопи. Када се развије тесто узме се тањирић од кафе, стави на тесто и ножем направи круг. Направи се што је могуће више кругова.

Може да се једе без ичега, са киселим пекмезом или сосом од парадајза.

Кругови се пуне месом. Не треба претерати, јер треба да се преклопе и не смеју да испадају из че бурека. Када се преклопи че бурек, прво се прстима притисне ивица, па виљушком да би се добила лепа шара.

Прочитаје још: Руси нису познати по слаткишима, али овај КОЛАЧ морате пробати

Према оригиналном рецепту че бурек се не премазује јајетом, већ се одмах пече у загрејаном тигању. Руси че бурек једу са пекмезом, обавезно киселим од боровница, рибизла, малина, али може да се полије и парадајт сосом и да се једе слан.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.