· · Komentara: 0
TINEJDžERI I SEKS

Istraživanje POTRESLO Evropu! Šta nam se dešava sa decom?! Doktori ŠOKIRANI

U 21. veku posle decenija edukacije mladi Evropljani se u seksu i dalje ponašaju rizično.

1592581849_Depositphotos_9309111_s-2019.jpg

Studija Svetske zdravstvene organizacije zabrinula je evropske lekare, jer je pokazala da u Evropi maloletnici i dalje ponašaju rizično u seksu.  Tačnije, utvrđeno je da od tinejdžera koji upražnjavaju seks svaki četvrti to čini bez zaštite!

Pročitajte još:  Svi evropski tinejdžeri NE VOLE ŠKOLU, a odgovori dece iz SRBIJE IZNENADILI

Igraju igrice i vode ljubav bez zaštite Foto: Depozit

U anketi, koja  je obuhvatila adolescente, rezultati su pokazali da među petneastogodišnjacima, 24 odsto dečaka i 13 odsto devojčica reklo da su već imali seksualne odnose.

Svaki četvrti tinejdžer je već vodio ljubav i to bez zaštite!

- Činjenica je da se sve više dečaka i devojčica širom Evrope žali na mentalne tegobe: potištenost, nervozu ili razdražljivost i svi podaci koje smo dobili su povod za zabnutost za sve nas - rekao je povodom objavljivanja studije direktor SZO za Evropu Hans Kluge.

Voće i povrće jedu retko, a slatkiše i gazirane sokove svaki dan!
Dečaci deblji od devojčica
Pokazalo se i da je od  2014. godine do 2018. godine porasla gojaznost među decom i da sada pogađa 25 odsto dečaka i 16 odsto devojčica u Evropi, pri čemu je postotak viši kod mlađe dece. Jedan od četvoro adolescenata smatra da je debeo, što posebno važi za devojčice.

Doktore su naročito zabrinuli podaci o ishrani. Naime, istraživanja su potvrdila i da veliki deo maloletnika ne poštuje savete o zdravoj ishrani i da dvoje od troje adolescenata ne jede kvalitetnu hranu.

Svako drugo dete, odnosno 48 odsto njih je priznalo da ne jede svaki dan voće, a ni povrće, ali zato sve više jedu slatkiše i piju zaslađena pića.

Pročitajte još: Muškarac ima sedam SEKSUALNIH doba: Pročitajte u kom se vi nalazite i šta to ZNAČI

Zdravlje adolescenata se redovno istražuje od 1982. godine, svake četiri godine u 50 zemalja Evrope i Severne Amerike. Maloletnici čine 42 odsto populacije planete.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.