· · Komentara: 0
MODERNO

"Honda e" stiže u prodajne salone Evrope ovog leta (Foto)

Savremeno dizajniran ovaj automobil ima autonomiju od 222 km sa jednim punjenjem baterija

honda-e-1.jpg
Foto:"Honda"

Prodaja "honde e" u Evropi počinje ovog leta, a prema ranijim informacijama, cena bi u Nemačkoj trebalo da bude 29.470 evra pa to treba uzeti kao okvirnu cenu i za druga tržišta.

Pročitajte još: "Alfa Romeo" unapredio i najmoćnije verzije svojih top modela (Foto/Video)

"Honda e" je projektovana beskompromisno i sa fokusom na funkcionalnost i upotrebljivost. Ima glatke linije i izgleda elegantno i moderno. Od karakterističnih prednjih i zadnjih kombinacija LED svetala i stilizovanog poklopca ulaza za punjenje, do čistih linija i elemenata koji optimalizuju aerodinamičnu efikasnost i prefinjenost.

Auto je funkcionalan i upotrebljiv.

Enterijer odlikuju savremeni materijali i ambijent  koji odmah izoluje putnike od buke i vreve svakodnevnog života. Veliko međuosovinsko rastojanje od 2.530 mm omogućava prostor za četiri putnika uporediv sa onim u vozilima iz višeg segmenta.

Foto:"Honda"

Potpuno nova platforma, specifična za električna vozila, projektovana je tako da pruži zabavne i nesmetane električne performanse sa izuzetnim voznim karakteristikama u urbanim okruženjima.

Motor je moćan, pa ima sportski karakter.

Moćan elektromotor, kompaktne proporcije, radijus okretanja od 4,3m, distribucija težine od 50:50 i niski centar gravitacije, sve to zajedno omogućava da vozilo ima sportski i dinamičan karakter. Rezultat je tiha, „glatka“ i prijatna vožnja sa trenutnim ubrzanjem koje doprinosi lakom upravljanju kroz zakrčene ulice.

Pročitajte još: Oduzima dah: Samo 100 srećnika će moći da uživa u čarima ove "Honde" (Foto,Video)

Napredni električni pogonski sklop, koji ima 136 KS (postoji i verzija sa 154 KS) koristi dokazane "Hondine" tehnologije elektrifkacije sa sposobnošću brzog punjenja tako da ispunjava zahteve svakodnevne vožnje do posla i natrag

Litijum-jonska baterija visokog kapaciteta od 35,5 kWh omogućava domet od 222 km (jači motor:210 km), sa 80 odsto snage dobijene nakon samo 30 minuta brzog punjenja.Da bi se napunila u potpunosti na kućnoj utičnici je potrebno 18,8 a na javnoj 4,1 čas.

Foto:"Honda"

        Tehnički podaci: 

  • Dužina:3.895 mm
  • Širina:1.750 mm
  • Visina:1.512 mm
  • Prtljažnik:171/861 litara
  • Masa:1.514 kg
  • radijus oktretanja 430 mm
  • Motor:BEV
  • Snaga 136/154
  • Obrtni moment:315 nm
  • 0-100 km/č:9,0/8,3 sek
  • Maksimalna brzina:145 km/č
  • Domet:222 km/210
  • Vreme punjenja:4,1 č/18,8
  • Do 80 odstO:brzi punjač 30 minuta
Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.