· · Komentara: 0
sminkanje uz masku

KAKO da se OVOG leta NAŠMINKAMO uz neizostavnu MASKU

Ovih dana dosta razmišljamo o tome kako da se što bolje zaštitimo. Maske su postale obavezne, pa se mnoge žene pitaju kako da sa tim uklope svakodnevnu šminku. Nekih stvari ćemo morati da se odreknemo, a neke ćemo morati da dodamo.

1594200456_Depositphotos_366708408_s-2019.jpg
Foto Depozit

U nastavku saznajte kako da se našminkate kada nosite zaštitnu masku.

Nošenje maski ovog leta, a možda i tokom jeseni biće obavezno. Usta i nos su nam prikriveni, i to će nam odrediti i kako ćemo se šminkati. Naša koža mora da diše, i previše šminke nikako nije preporučljivo.

Eksperimentišete sa senkama

Kada nosimo masku, važno je naglasimo oči, kako bismo na licu imali efekat šminke. Možda ste navikli da koristite jedne te iste senke koje nisu mnogo uočljive, ali sada možete da probate neki ekperiment. Tokom leta možete da isprobate narandžastu senku, boju cigle ili svetlo zelenu - sve one su u trendu i izgledaće fantastično u vrelim danima. 

Pročitajte još: Da PUDER na vašem licu izgleda PRIRODNO? Uz ovaj TRIK MOGUĆE JE!

Iako leti izbegavamo da se mnogo šminkamo, jer je zaista toplo, ako želimo da izgledamo našminkano, moraćemo da poradimo na očima.

Sve je dozvoljeno - i ajlajner i veštačke trepavice

Ovde govorimo o onim danima kada želite da se sredite od glave do pete, ali znate da ćete morati da nosite masku. Duge trepavice će naglasiti vaše oči, pa će biti zanemarljivo što nemate na usnama karmin. Ako već imate duge trepavice, nema potrebe za nadogradnjom. Ako ih nemate, znajte da postoje mnoge tehnike kao što svilene trepavice, ruski volumen ili lash lifting koje će uspeti da učine da vaše trepavice budu bujnije i naglašenije.

Pročitajte još: Lepi tokom vrućine: Evo kako da se našminkate, a da IZGLEDATE NENAŠMINKANO! (VIDEO)

Ovog leta su dodaci obavezni

Kamenčići, cveće, perje, perle, šljokice - sve se to vratilo na velika vrata. Ovi dodaci stavljaju se na obrve, i oko očiju. Ove aplikacije za lice su sve popularnije. I mada mnogi misle kako su oni preterani, idealni su dok nosite masku, jer ćete izgledati glamoruzno, čak i u dnevnoj varijanti. 

Ima i jednostavnijih šablona, pa možete da izaberete ono što vam se dopada.

Zaboravite na puder

Ako već nosite masku i lice vam je prekriveno, puder vam nije potreban. Kada je napolju toplo, a vi već imate nešto na faci, puder će samo zapušiti pore i lako će se bubuljice stvoriti na licu, ako koža ne može da diše.

Pročitajte još: Boja OČIJU, boja TENA, boja KOŽE sagledajte SVE kako biste našli idealnu nijansu za USNE

Hidratantna krema biće sasvim dovoljna. Odlična zamena za puder može da bude i krema protiv UV zraka, jer tokom leta, kožu moramo da zaštitimo od sunca. Pilinge možete da radite i dva puta nedeljno, kako bi koža bila očišćena od mrtvih ćelija i toksina.

Nošenje maski i šminkanje mogu da se iskombinuju. Posvetite vreme nezi kože i pravite razne ekperimente sa bojama na očima. Na taj način, izgledaćete lepo, a vaša koža će biti fantastična.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.