· · Komentara: 0
SLATKIŠI

Mafini sa keksom i bobičastim voćem

Mafini su ukusni, odlično izgledaju i cela porodica ih voli. Iako na prvi pogled deluju komplikovano za pripremanje, oni idu od ruke i domaćicama koje nikada ranije nisu pripremale slatkiše.

IMG-6544.JPG
Foto: Novosti magazin

Mafini su, kao tipična američka poslastica, sve popularniji kod nas. Jedu se u svim prilikama - kao lagani obrok ili užina, grickaju se u hodu ili se opušteno degustiraju u omiljenom kafiću.

Kada jednom nabavite modlice za mafine, njihove sastojke možete kombinovati do mile volje.

U nastavku vam donosimo recept za ukusne mafine sa crnom čokoladom i osvežavajućim ukusom brusnice, borovnice i aronije za kalup sa 12 mafina.


Foto: Novosti magazin

Pročitajte još: Svakom će se dopasti ovaj ČOKOLADNI kolač koji se priprema za 20 minuta (Foto/Video)

Potrebno za mafine:

  • 80 grama mlevenog keksa
  • 150 mililitara vrelog mleka
  • 50 grama crne izrendane čokolade
  • 50 grama maslaca
  • 80 grama šećera u prahu
  • 140 grama brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/3 kašičice sode bikarbone

Pročitajte još: Ovu pitu može da napravi svaka domaćica za SAMO 15 minuta (Foto)

Potrebno za šlag i voćni fil:

  • 100 mililitara slatke pavlake
  • 150 grama zamrznutih brusnica, aronije i borovnica
  • 50 grama šećera
  • 30 mililitara vode

Priprema:

Keks prelijte vrelim mlekom. Dodajte izrendanu čokoladu i nakon što promešate ostavite da se ohladi. Izmiksati maslac i šećer u prahu, pa dodajte keks i brašno sjedinjeno sa praškom za pecivo i bikarbonu sodu. Smesu sipajte u silikonske kalupe u obliku jajeta.

Peći oko 20 minuta na 200 stepeni. Proveriti čakalicom da li je testo ispečeno. Kolače izvadite iz kalupa i ostavite da se skroz ohlade.

U sud stavite voće, šećer i vodu. Kuvajte 10-15 minuta, pa sklonite sa vatre i prohladite.

Prefilujte ih umućenom slatkom pavlakom, pa prelijte voćnim prelivom. 

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.