· · Komentara: 0
LETOVANJE

Hoće li se ponoviti GRČKI SCENARIO? Srpski turisti PRVI stranci u Turskoj! (FOTO/VIDEO)

Jutros je prva grupa srpskih turista krenula u Tursku, a oni će ujedno biti i prvi strani gosti ove godine u Kušadasiju.

1592805656_Miroslava.jpg
Miroslava Simić sa vozačem spremna za put Foto: A. M.

Prva grupa srpskih turista jutros je autobusom odvažno krenula na odmor u Tursku. Oni će, praktično, "probiti led", jer niko pre njih nije probao da uđe u ovu zemlju koja je 15. juna otvorila granice za 15 država. Vodič Goran Rebić vodi ovu grupu na bugarsko-turski granični prelaz Kapikule gde ih čekaju termo-kapije.

Pročitajte još: Grci spremili posebnu PONUDU i za SRBE jedno IZNENAĐENJE do sada NEVIĐENO (VIDEO/FOTO)

- Spakovala sam dva sendviča u ranac i četiri maske u kofer i sigurna sam da ću se dobro provesti na odmoru - kaže ona.

Miroslava Simić radi u Urgenom centru u Beogradu i od februara je svaki dan na nogama. Zaslužila je odmor. Danas je otputovala u Tursku. Odmor je uplatila još u januaru.

- Letujem u Kušadasiju u istom hotelu već deset godina za redom i ne bojim se, jer pratim uputstva doktora Kona: u autobusu ću nositi masku, a na plaži neću i poštovaću pravila turskih hotelijera - ističe Miroslava.

Atmosfera sa Gradske plaže u Kušadasiju u nedelju 21. juna

Pravila turskih hotela su, za sada, poznata. Na recepciji će se meriti temperatura svima koji uđu u objekat i maske su obavezne u zatvorenim prostorijama. Sobe će se čistiti na poseban način i između starog i novog gosta će morati da prođe najmanje šest časova dok se potpuno ne dezinfikuje. Daljinac za televizor će biti upakovan u novoj kesi, a "švedski sto" će postojati, samo što će na tanjir hranu stavljati konobari umesto gostiju.

- Veliki sam optimista i sigurna sam da ćemo proći granicu bez problema, jer svima trebaju turisti - zaključuje ona.

Pročitajte još: Šta možete u Istanbulu za 7 sati? Pratite naše instrukcije i obiđite grad uzduž i popreko

Miroslavu je ispratila ćerka koja je, takođe, trebala da putuje, ali nije dobila odmor, pa je uzela vaučer. Kaže da će sa mamom ići na odmor u avgustu, jer je Miroslava, kao zdravstveni radnik, zaslužila dva odmora.

Lazar je na put krenuo sa devojkom i uplatili su letovanje za vreme Sajma turizma. Oni spajaju dva odmora i u Bodrumu će se kupati punih 18 dana. Putovaće od 25 do 30 časova, u zavisnosti od sreće.

- Poneli smo 70 maski! Šalim se, poneli smo po dve maske i mislim da će nam biti dovoljno - kaže Lazar.

Noćni provod u Bodrumu 19. juna

Na pitanje, šta su prijatelji rekli kada su čuli da idu u Tursku sa prvom grupom turista, njegova devojka odgovara:

- Prvo bi raširili oči i pitali "Jel moguće?", a onda su rekli: "Ma srećan put!" - kaže ona.

Pročitajte još: Nova PRAVILA za SRPSKE turiste: Antibaketrijske kesice i jedna BITNA RAZLIKA u odnosu na OBEĆANO

Prvi čarter letovi za Tursku sa beogradskog aerodroma zakazani su za 3. jul, a ova grupa turista krenula je autobusom i njihovo putovanje do Kušadasija, koji je udaljen 1.300 kilometara trajaće oko 20 časova. Do Bodruma treba da prevale još 159 kilometara.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.