· · Коментара: 0
ЛЕТОВАЊЕ

Хоће ли се поновити ГРЧКИ СЦЕНАРИО? Српски туристи ПРВИ странци у Турској! (ФОТО/ВИДЕО)

Јутрос је прва група српских туриста кренула у Турску, а они ће уједно бити и први страни гости ове године у Кушадасију.

1592805656_Miroslava.jpg
Мирослава Симић са возачем спремна за пут Фото: А. М.

Прва група српских туриста јутрос је аутобусом одважно кренула на одмор у Турску. Они ће, практично, "пробити лед", јер нико пре њих није пробао да уђе у ову земљу која је 15. јуна отворила границе за 15 држава. Водич Горан Ребић води ову групу на бугарско-турски гранични прелаз Капикуле где их чекају термо-капије.

Прочитајте још: Грци спремили посебну ПОНУДУ и за СРБЕ једно ИЗНЕНАЂЕЊЕ до сада НЕВИЂЕНО (ВИДЕО/ФОТО)

- Спаковала сам два сендвича у ранац и четири маске у кофер и сигурна сам да ћу се добро провести на одмору - каже она.

Мирослава Симић ради у Ургеном центру у Београду и од фебруара је сваки дан на ногама. Заслужила је одмор. Данас је отпутовала у Турску. Одмор је уплатила још у јануару.

- Летујем у Кушадасију у истом хотелу већ десет година за редом и не бојим се, јер пратим упутства доктора Кона: у аутобусу ћу носити маску, а на плажи нећу и поштоваћу правила турских хотелијера - истиче Мирослава.

Атмосфера са Градске плаже у Кушадасију у недељу 21. јуна

Правила турских хотела су, за сада, позната. На рецепцији ће се мерити температура свима који уђу у објекат и маске су обавезне у затвореним просторијама. Собе ће се чистити на посебан начин и између старог и новог госта ће морати да прође најмање шест часова док се потпуно не дезинфикује. Даљинац за телевизор ће бити упакован у новој кеси, а "шведски сто" ће постојати, само што ће на тањир храну стављати конобари уместо гостију.

- Велики сам оптимиста и сигурна сам да ћемо проћи границу без проблема, јер свима требају туристи - закључује она.

Прочитајте још: Шта можете у Истанбулу за 7 сати? Пратите наше инструкције и обиђите град уздуж и попреко

Мирославу је испратила ћерка која је, такође, требала да путује, али није добила одмор, па је узела ваучер. Каже да ће са мамом ићи на одмор у августу, јер је Мирослава, као здравствени радник, заслужила два одмора.

Лазар је на пут кренуо са девојком и уплатили су летовање за време Сајма туризма. Они спајају два одмора и у Бодруму ће се купати пуних 18 дана. Путоваће од 25 до 30 часова, у зависности од среће.

- Понели смо 70 маски! Шалим се, понели смо по две маске и мислим да ће нам бити довољно - каже Лазар.

Ноћни провод у Бодруму 19. јуна

На питање, шта су пријатељи рекли када су чули да иду у Турску са првом групом туриста, његова девојка одговара:

- Прво би раширили очи и питали "Јел могуће?", а онда су рекли: "Ма срећан пут!" - каже она.

Прочитајте још: Нова ПРАВИЛА за СРПСКЕ туристе: Антибакетријске кесице и једна БИТНА РАЗЛИКА у односу на ОБЕЋАНО

Први чартер летови за Турску са београдског аеродрома заказани су за 3. јул, а ова група туриста кренула је аутобусом и њихово путовање до Кушадасија, који је удаљен 1.300 километара трајаће око 20 часова. До Бодрума треба да превале још 159 километара.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.