· · Komentara: 0
CVEĆE

Ova biljka leči depresiju, ali otkriva i LOŠE ljude

Anturijum je izuzetno popularan zbog velikog crvenog dekorativnog cveta, a mnogi je pogrešno zovu "crvena kala"

Anturijum.png
Foto: A. M.

Anturijum je magična biljka i poklanja se osobama u depresiji, jer sam pogleda na nju može da smiri i vrati dobro raspoloženje. Takođe, daje se i ljudima kojima je neophodan novac. Međutim, ukoliko se pokloni čista srca ljudima kojima je potrebna pomoć i kod njih se biljka osuši - prema feng-šuiju problem je u njima i pod hitno moraju da se promene!

Pročitajte još: Biljka koje se daruje u ime ljubavi i vernosti: Suza zaljubljene boginje za lenje baštovane

Anturijum je zimzelena biljka, jer listovi uvek ostaju zeleni. Pošto je tropska biljka neophodna joj je toplota, naročito u vreme cvetanja kada ne sme da padne ispod 20 stepeni. Tokom mirovanja temperatura ne sme da bude niža od 15 stepeni.

Leti se zaliva na svaka tri ili četiri, a zimi na 10 dana, pa i dve nedelje.

Svetovi rastu u pazuhu svakog novog lista, a njihova pojava je radost za sve ukućane. Cvet traje po pet-šest meseci. Ova biljka obožava svetlo, ali ne i direktno sunce pošto može da dobije "opekotine" po listovima.

Zemljište mora da bude lako, rastresito i plodno, a idealno je ako ima mahovinu i treset. Prihranjuje se samo tokom vegetacije, dva puta mesečno, đubrivom koje je organsko i vodotopivo.

Pročitajte još: Kamenu ružu kada zasadite sama se o sebi brine i to je dovoljan razlog da je odmah nabavite

Anturijum se presađuje na dve ili tri godine, a pošto ima plitak koren saksija ne mora da bude velika. Ipak, najvažnije je da ima dobru drenažu.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.