· · Komentara: 0
Svetska premijera

Ovaj auto je stvoren za uživanje i potoke adrenalina (FOTO/VIDEO)

Luksuzni brend japanskog giganta predstavio "leksus is" koji će vas ostaviti bez daha

1592907576_naslovnma-leksus.jpg
Foto:"Leksus"

Novi "leksus IS" razvijen je na trkačkoj pisti u "Tojotinom istraživačkom centru u Šiojami". To navodi na zaključak da je "Tojota" čiji je "leksus" luksuzni brend, napravila automobil koji će "pumpati adrenalin" i obilovati luksuzom.

Foto:"Leksus"

Automobil je duži za 30 mm i sada ima 4,710 mm, širi je takođe za 30 mm (sada je 1.840 mm) dok je u visinu, novi "leksus IS" porastao za 5,0 mm dostigavši 1.435 mm visine. Međuosovinsko rastojanje sada iznosi 2.800 mm. Točkovi su u standardu od 18 inča, dok snažnije verzije imaju točkove od 19 inča. 

Pročitajte još: "Novosti" isprobale novi "Evropski automobil godine"!

U "leksusu IS", čija je prva generacija predstavljena još 1999. godine, sve je vrhunski, baš onako kako i očekujete od tog brenda. Nije bilo kompromisa ni po pitanju materijala ni po pitanju tehnologije koja je ugrađena. "Leksus IS" ima sve moguće sisteme asistencije, sisteme koji povećavaju bezbednost automobila, najnoviju generaciju sistema za povezivanje.

Vrhunski je i audio uređaj koji sada ima neverovatnih 17 zvučnika.
Ipak, najvažnija stvar, koja će najviše i privlačiti kupce ovog sedana sa pogonom na zadnje točkove su agregati koji se ugrađuju pod haubu.

Pročitajte još: Nova "seat ateka" će umesto vas skidati i led sa šoferšajbne (FOTO/VIDEO)

Izbor je veliki (naravno tu je i hibridni pogon) ali mi bismo izdvojili agregat od 2.0 litara radne zapremine sa dva turbočardžera i 241 KS, kao i agregat od 3,5 litara radne zapremine sa šest cilindara koji ima dve verzije. Prva ima 260 KS, a druga čak 311. Automobil sa ovim najjačim agregatom, može pored standardnog pogona na zadnje točkove da ima i pogon na sva četiri točka, a o raspodeli snage, koja se prenosi uz pomoć automatskog menjača od osam stepeni, naravno brine sva sila kompjutera.

Foto:"Leksus"

Ova ljuta mašina do stotke iz mesta stiže za 5,6 sekundi.
"Leksus" je izgleda odustao, da kao na prethodnoj verziji ugrađuje još snažniji 3,5 litarski V5 sa 416 KS.
Prodaja ovog vozila očekuje se početkom 2021. godine kada će biti poznata i cena. 

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.