· · Komentara: 0
Uzlet

Kompanija "Tesla" premašila tržišnu vrednost od 200 milijardi dolara!

I dalje je najvredniji brend "Tojota" koja je prodala više od 10 miliona vozila

1593680233_TESLA-Roadster_Front_3_4.jpg
Foto:"Tesla"

Kompanija "Tesla" postala je najvredniji svetski proizvođač automobila, pretekavši Tojotu, pošto je cena njenih akcija zabeležila rekordan skok.

Zanimljivo je da je brend (ime kompanije) "Tojota" i dalje daleko najvredniji, ali nema sumnje da vreme i u ovom pogledu radi za "Teslu"!

Foto:"Tesla"

Naime, akcije  proizvođača električnih automobila dotakle su 1.134 dolara u sredu ujutro, čime je tržišna vrednost kompanije dostigla 209,47 milijardi dolara, što je otprilike za četiri milijarde dolara više od "Tojotine" trenutne tržišne kapitalizacije, izveštava BBC.

Ipak, "Tojota" je, pored vlasništva nad najvrednijim brendom, i u pogledu prodaje i dalje svetski "broj 1", s obzirom na to da je prošle godine prodala oko 30 puta više automobila, i da ima preko 10 puta veće prihode od američkog rivala.

Pročitajte još:Ovo je novo vozilo američke vojske!

Japanska kompanija je prodala 10,46 miliona vozila tokom poslovne godine, koja je završena u martu, i ostvarila prihod od 30,2 biliona jena (281,20 milijardi dolara).

Foto:P.Živković

"Tesla" je 2019. godinu završio s prodajom od samo 24,6 milijardi dolara, isporučivši 367.200 vozila, navodi britanski javni servis. Međutim, investitori su optimistični u pogledu potencijala američke firme, i po svemu sudeći veruju da bi ona mogla da dominira na tržištu električnih automobile u budućnosti.

Pročitajte još:Amerikanci su poklonili 50.000 OVIH VOZILA Rusima, a pravio se i u KRAGUJEVCU!

Kalifornijska kompanija je zabeležila tri profitabilna kvartala zaredom prošle godine i zadržala taj zamajac tokom prva tri meseca 2020. godine, uprkos epidemiji korona virusa.
Vlasnik "Tesle", Ilon Mask, izjavio je da će ove godine kupcima isporučiti 500.000 vozila.
Vrednost "Tesle" je sada oko tri puta veća od vrednosti američkih konkurenata, Dženeral Motorsa i "Forda".

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.