· · Komentara: 0
Spektakularno

Elon Mask najavio "bombu":Vrlo brzo bez vozača!

Vlasnik kompanije "Tesla motors" izjavio je da su vrlo blizu "Nivoa 5 autonomne vožnje"

1594295311_press00-model-x-rear-three-quarter-with-doors-open.jpg
Foto:"Tesla"

Kada on nešto kaže berze reaguju istog trena! Jer kao što se ni carska ne poriče tako i reč Ilona Maska, vlasnika kompanije "Tesla motors" ima specifičnu težinu!

A ovo što je izjavio danas zatrešće veoma brzo auto-industriju, jer ko će kupovati "obične" automobile!
Šta je to rekao vizionar iz Kalifornije koji je za ime kompanije izabrao ime našeg najslavnijeg uma, Nikole Tesle?

Foto:"Tesla"

- Veoma smo blizu da dostignemo "Nivo 5 autonomne vožnje" - rekao je Mask potvrđujući da će uskoro automobili ove kompanije, koji sada imaju "Level 4"  biti sposobni, da bez ikakve intervencije vozača stignu na željenu destinaciju, parkiraju se i slično.

Pročitajte još:Neviđena BRUKA "Volvoa": Povlače 2,18 miliona vozila zbog pojaseva!

I dok većina proizvođača automobila u svojim reklamnim materijalima ističe "sposobnost vozila da opomene vozača pa i da zadrži vozilo u željenoj voznoj traci", kao jedno od vrhunskih dostignuća, Mask kaže da su oni spremni za potpunu autonomnost!

- Veoma sam uveren da je "Level 5" kompletne autonomne vožnje veoma brzo ostvariv u našim pogonima i da ćemo ga primeniti mnogo brže nego što se iko i nadao - rekao je Mask u video poruci za otvaranje Svetske konferencije o veštačkoj inteligenciji" u Šangaju.

Pročitajte još:Da li znate koji auto Džeremi Klarkson smatra NAJLEPŠIM svih vremena?(FOTO/VIDEO)

- Ako sve bude išlo po planu nema razloga da do kraja ove godine naši automobili budu opremljeni ovim sistemom.

Mask je najavio i da kompanija radi na novom sistemu hlašenja koji će omogućiti ugradnju znatno naprednijih kompjutera u vozila.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.