· · Komentara: 0
SLATKIŠI

RAFFAELLO iz vaše kuhinje? Moguće je! Isprobajte ovaj jednostavni recept

Ovaj kolač oduševiće vaše ukućane, a uz male izmene on se može poslužiti i uz posnu trpezu.

Rafaelo-kolac.jpg
Foto: Novosti magazin

Miris kokosa i bele čokolade mami uzdahe svih ljubitelja popularnih Raffaello kuglica. Iako zvuči komplikovano, Raffaello kolač ima još bolji ukus i osvojiće srca snih ukućana.

Pročitajte još: Zdravlje na tanjiru: Paradajz punjen IZNENAĐENJEM

Sastojci za koricu:

Foto: Novosti Magazin
  • 250 grama mlevenog keksa
  • 50 grama mlevenog badema
  • 100 grama bele čokolade
  • 50 grama putera
  • 160 mililitara mleka 

Sastojci za fil:

  • 700 mililitara mleka
  • 180 grama šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 120 grama griza
  • 200 grama kokosa
  • 130 grama putera

Sastojci za ganaš:

  • 50 mililitara slatke pavlake
  • 100 grama bele čokolade

Priprema:

Pročitaje još: Ne znate šta ćete za ručak? Evo predloga - brzi ZELENI RIŽOTO

Za pripremu korice potrebno je istopiti belu čokoladu i puter, pomešati sa ostalim sastojcima. Nakon toga utisnuti u kalup prečnika 22 centimetra i odložiti u frižider.

Pročitajte još: Probajte ruski BUREK sa mesom koji se jede sa PEKMEZOM (Foto)

Foto: Novosti Magazin

Dok se koriza hladi, skuvati fil. Za njega je potrebno da skuvate zajedno mleko, šećer i vanilin šećer. Kada smesa provri, skloniti sa vatre i dodati griz i kokos. Vratiti na ringlu i kuvati još dva minuta. Nakon toga u vruć fil umešati puter da se istopi i sjedini. Rasporediti fil jednako preko ohlađene korice.

Pročitajte još: Ako imate JABUKU i JAJE, napravite poslasticu za PET minuta! (FOTO)

Za pripremu granša potrebno je pomešati slatku pavlaku i belu čokoladu. Juvati na srednjoj temperaturi dok se ne istopi i sjedini. Potom preliti preko fila, ukrasiti kokosom po želji pa staviti u frižider na hlađenje najmanje 30 minuta. 

Prijatno!

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.