· · Komentara: 2
HALJINE

Sa 20 "terajte" modu, sa 30 istaknite prednosti, sa 40 pokrijte kolena!

Zorana Vujanić, beogradska modna kreatorka, ima jednostavan recept za svaku ženu: ističite odećom ono što je na vama najlepše!

1592717756_haljina.jpg
Foto: Piksabej

Leto je počelo, a sa sunčanim danima stiže večito pitanje: šta da obučem?

Pročitajte još: Ova majica osvojila je INSTAGRAM! Odiše jednostavnošću i ELEGANCIJOM (FOTO)

Moda se brzo menja, ali trebale bi da je "slepo" prate samo veoma mlade devojke, dok zrele žene na sebi nose uvek ono što im najlepše stoji, a trend ističu u detaljima.

- Modu uvek prilagodite svojim godinama i prednostima, a ne obrnuto - ističe Zorana Vujanić.

Modu prilagodite svom telu, ne obrnuto.
Visk struk i topić Foto: Piksabej

Ovog leta će, naravno, biti moderne haljine, a Zorana preporučuje da nekoliko modela koji odgovaraju ženama prema tome u kojoj se deceniji nalaze.

20. godine

Mladim i vitkim devojkama sve stoji, ali ovog leta one žele da istaknu lepu pozadinu.

Pantalonice ili helanke sa viokim strukom.

- Šorc sa visokim strukom i krop-top majica su delovi garderobe koje ovog leta mora da ima svaka dvojka - ističe Zorana.

Topić može da bude u neon bojama, ali je važno da donji deo  ima visok struk. Na nogama mogu da se nose "glomazne" šarene patike, baletanke ili sandale.

30. godine

U tridesetim godinama žene i dalje imaju lepo telo i mogu da nose kratke haljine, iznad kolena. U trendu su cvetne i haljine veselih boja sa "puf" rukavima, kakve su nosile naše mame.

Kupite jednu dobru haljinu i menjajte obuću.

- Zastupam teoriju da jedna haljina treba da se nosi mnogo puta i da se obućom menja njena namena, jer je najtužnije kada žena kupi haljinu i čuva je u ormanu za posebne prilike - kaže Zorana.

Jedna haljina mnogo varijati Foto: Piksabej

Dakle, haljina se nosi stalno - danju sa sandalama, mokasinama ili baletankama, a uveče sa štiklama. Ista ta haljina vikendom može da se nosi i sa belim patikama.

Pročitajte još: Od stare marame napravite 44 NOVE haljine! (VIDEO)

40. godine

Dame posle 40. godine više vode računa o izgledu nego mlađe i, praktično, jedina razlika u garderobi je dužina haljine - koja je malo duža.

Sve je isto, samo je dužina malo duža.

- Žene sa 40 godina znaju da istaknu ono što je dobro na njima i samo malo treba da spuste dužinu haljine, jer im i dalje stoje modeli kao sa tridesetak godina - naglašava Zorana.

50. godine

U ovoj deceniji mnoge žene i dalje izgledaju "kao avion"; ali se pojavljuju prve mane kao što je variranje težine, kapilari na nogama, "jak" dekolte, ali i koža na nadlaktici.

Haljina na preklop i ne boli glava!

- Najbolji model za +50 je haljina na preklop, jer pokriva kolena, ističe dekolte koji dobije većina žena u tim godinama i odlična je za promene težine, jer dugmad mogu da se pomeraju - zaključuje Zorana.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.