· · Komentara: 0
NOVITETI

Sony Xperia 1 II: Super pametni telefon sa dva Sony i dva Samsung senzora, a cena "sitnica"

Iako su mnogi detalji ostali neotkriveni, iz Sony kompanije izneli su detalje o kamerama velike rezolucije i ceni - 1.200 evra

Depositphotos_236950778_l-2015.jpg
Foto: Depositphotos

Kompanija Sony zvanično je predstavila najnoviji model pametnog telefona Sony Xperia 1 II, koji će sadržati dva Sony i dva Samsung senzora, a interna memorija biće zasnovana na UFS 3.0 modernoj tehnologiji.

Iako je mnogo karakteristika novog telefona i dalje pod velom tajne, otkriveni su detalji o kamerama i senzorima.

Glavna kamera bazira se na 12-megapikselnom 24mm Sony IMX557 senzoru sa otvorom blende f/1.7, dok se ultraširoka kamera bazira na 12-megapikselnom 16mm Sony IMX63 senzoru sa otvorom blende f/2.2.

Pročitajte još: Huawei Mate Xs: Izvucite maksimum iz najnaprednijeg telefona današnjice (VIDEO)

Telephoto kamera bazira se na 12-megapikselnom 70mm Samsung ISOCELL S5K3T senzoru, a selfie kamera se temelji na senzoru južnokorejske kompanije, na 8-megapikselnom 24mm Samsung S5K4H7 senzoru.

Interna memorija zasnovana je na UFS 3.0 tehnologiji. Tržišna cena ovog uređaja biće oko 1.200 evra.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.