· · Komentara: 0
SAVETI

SVAKA ŽENA u svom neseseru sa šminkom mora imati - VAZELIN! Pogledajte i zašto (VIDEO)

Ova smeša minerala i voska koja se lako razmazuje više od 150 godina koristi se kao lekoviti balsam, mast za rane, opekotine i kao saveznik ženske lepote

cosmetics-1367782_960_720.jpg
Foto: Pixabay

Vazelin je smesa lakih parafinskih ulja i mekih ugljo-vodonika, odnosno mešavina minerala i voska koja se lako razmazuje. Više od 140 godina kao lekoviti balzam i mast za rane, opekotine i opečenu kožu, ali i kao sredstvo za negu i lepotu lica.

Pročitajte još: Melemi CARICE Zoje stari HILJADU godina prvi put objavljeni na SRPSKOM

Iako je benzin glavni sastojak vazelina, on je bezbedan i siguran za upotrebu na koži i rukama. Mnogi ga koriste i kao omiljenu hidratantnu kremu.

Iako kao bazu ima benzin, vazelin je idealno sredstvo za svakodnevno uklanjanje šminke

Vazelin učvršćuje postojeću vlagu unutar kože. Takođe štiti povređenu ili iritiranu kožu formiranjem pečata ili barijere na mestu gde se nanosi.

Pročitajte još: Kako da za DESET minuta odradite pun trening kao poznata MANEKENKA

Kako kao bazu ima benzin, studije su pokazale da je ovo idealno sredstvo za svakodnevno uklanjanje šminke i za temeljno brisanje viška čestica sa kože. To će, u teoriji, sačuvati hidratantnost u vašoj koži dok spavate.

Foto: Pixabay

Pogledajte još: Uz pomoć KRATKIH VEŽBI oblikujte butine i ruke, a za nekoliko dana primetićete NEVEROVATNU PROMENU

Gotovo sve vrste šminke rastvara nežno i jednostavno. Za razliku od nekih sredstava za uklanjanje šminke, vazelin je bezbedan i za korišćenje za područje oko očiju.

Posebno je dobro u uklanjanju vodootporne maskare.

Pročitajte još: OVO MOŽETE I VI! Jednom promenom ponesite izgled svetskih zvezda! I naše POZNATE LIČNOSTI su to učinile (Foto)

Vazelin je učinkovit i kod lečenja ispucalih usana jer doprinosi brzoj regeneraciji istih. Takođe, ukoliko ga pomešate sa starim karminom koji se suši na usnama dobićete dugotrajan tečni ruž, koji neće isušivati usne.

Pogledajte kako još vazelin možete iskoristiti u svrhu zdravlja i lepote svog lica i tela.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.