· · Komentara: 0
LICE

Niste se NAŠMINKALE dva meseca? OPREZ, jer može da vam se dogodi nešto NEPRIJATNO

Reakcija na šminku, crvenilo, peckanje i alergija su samo neki od problema koji mogu da vam se dogode prvog radnog dana.

Sminka1.jpg
Foto: Piksabu

Ne postoji žena koja nije lepša sa malo šminke. Naravno, ukoliko je vešto odabrana i naneta na lice. Međutim, uz šminku idu i problemi, naročito kada na lice dva meseca nisu naneti puder, senka i maskara.

Pročitaje još: Svakog jutra ispred ogledala izgovorite ove reči i za nekoliko dana videćete PROMENU

Najnoviji trendovi u šminkanju su smeli potezi i jarke boje, ali prvog radnog dana ne treba eksperimentisati. Pored ovog, otvorite neseser i proverite ostalih pravila vezanih za šminku.

Ne preterujte sa šminkom prvog radnog dana.

1. Ne preterujte sa šminkom. To je prvo pravilo koje treba poštovati ponedeljkom ujutru. Lice nenaviknuto na šminku neće odjednom podneti puder, mnogo senke i nekoliko puta ponovljenu maskaru. ne zaboravite da je jaka šminka namenjena večernjem izlasku, a ne poslu.

Proverite maskaru Foto: Piksabu

2. Ukoliko puder nije kupljen i otvoren u martu - bacite ga! U suprtonom, ne gine vam reakcija lica na suvi, zgrudvani puder. Puderu se vremenom hemijska svojstva razdvajaju, što ste sigurno primetili na tečnom puderu u kojem se pojavilo ulje ili se promenio miris. Otvoreni puder traje četiri-meseci, a onda se baca.

Puder se baca posle četiri, a maskara tri meseca.

3. Kada ste kupili maskaru? Ovaj deo šminke se najčešće menja, jer je u direktnom dodiru sa očima. Nemojte se iznenaditi ako tokom dana počnu da vas prvo svrbe, a onda i peku oči. Ne zaboravite, oči ne treba dodirivati rukama koje nisu oprane! Otvorena maskara traje do tri meseca.

4. Senke su podjednako opasne. Senke za oči su leglo bakterija, jer se nanose četkicama. Ako niste sigurni kada ste ih kupili bolje je baciti ih i kupiti nove, jer je to najjeftiniji deo mejkapa.

Pročitajte još: Do zdrave i lepe kože u tri koraka: Ovo su ključne stavke za pravilnu negu

5. Karmin je bio prva "žrtva" maske za lice. Dakle, zaboravite na karmin i ponesite grožđanu mast.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.