· · Коментара: 0
САВЕТИ

СВАКА ЖЕНА у свом несесеру са шминком мора имати - ВАЗЕЛИН! Погледајте и зашто (ВИДЕО)

Ова смеша минерала и воска која се лако размазује више од 150 година користи се као лековити балсам, маст за ране, опекотине и као савезник женске лепоте

cosmetics-1367782_960_720.jpg
Фото: Pixabay

Вазелин је смеса лаких парафинских уља и меких угљо-водоника, односно мешавина минерала и воска која се лако размазује. Више од 140 година као лековити балзам и маст за ране, опекотине и опечену кожу, али и као средство за негу и лепоту лица.

Прочитајте још: Мелеми ЦАРИЦЕ Зоје стари ХИЉАДУ година први пут објављени на СРПСКОМ

Иако је бензин главни састојак вазелина, он је безбедан и сигуран за употребу на кожи и рукама. Многи га користе и као омиљену хидратантну крему.

Иако као базу има бензин, вазелин је идеално средство за свакодневно уклањање шминке

Вазелин учвршћује постојећу влагу унутар коже. Такође штити повређену или иритирану кожу формирањем печата или баријере на месту где се наноси.

Прочитајте још: Како да за ДЕСЕТ минута одрадите пун тренинг као позната МАНЕКЕНКА

Како као базу има бензин, студије су показале да је ово идеално средство за свакодневно уклањање шминке и за темељно брисање вишка честица са коже. То ће, у теорији, сачувати хидратантност у вашој кожи док спавате.

Фото: Pixabay

Погледајте још: Уз помоћ КРАТКИХ ВЕЖБИ обликујте бутине и руке, а за неколико дана приметићете НЕВЕРОВАТНУ ПРОМЕНУ

Готово све врсте шминке раствара нежно и једноставно. За разлику од неких средстава за уклањање шминке, вазелин је безбедан и за коришћење за подручје око очију.

Посебно је добро у уклањању водоотпорне маскаре.

Прочитајте још: ОВО МОЖЕТЕ И ВИ! Једном променом понесите изглед светских звезда! И наше ПОЗНАТЕ ЛИЧНОСТИ су то учиниле (Фото)

Вазелин је учинковит и код лечења испуцалих усана јер доприноси брзој регенерацији истих. Такође, уколико га помешате са старим кармином који се суши на уснама добићете дуготрајан течни руж, који неће исушивати усне.

Погледајте како још вазелин можете искористити у сврху здравља и лепоте свог лица и тела.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.