· · Komentara: 0
čišćenje lica

Kako da PRAVILNO koristite najpopularnije sredstvo za uklanjanje šminke, MICELARNU VODU?

Da li je micelarna voda zaista čudotvorno sredstvo za skidanje šminke ili marketinški trik kom smo se naivno priklonili? Ovo je prava istina.

1595239112_Depositphotos_50145887_s-2019.jpg
Foto:Deposit

Kada se pre koju godinu pojavila na tržištu, micelarna voda je brzo postala hit i nezaobilazna stavka u nezi svake žene. Efikasnost i jednostavnost korišćenja glavni su aduti ovog proizvoda, koji je sada uvršten u ponudu gotovo svakog kozmetičkog brenda.

Menja potrebu za vodom i lavaboom, bez problema otklanja šminku i nečistoću, i to samo jednim pokretom!

Ujedno je i jedan od najkontroverznijih bjuti proizvoda za čišćenje lica, te je predmet brojnih polemika dermatologa i kozmetologa

Pročitajte još: Ispoštujte 7 KORAKA do savršenog lica kao MODNE IKONE

Iako izgleda kao obična voda, micelarna voda je daleko od toga. Ona sadrži takozvane micele, mikrosfere koje privlače nečistoću, šminku i masnoću kao magnet. NJome se natopi tupfer, drži se nekoliko sekundi na koži i nežno istrlja. I sve to bez ispiranja! Ipak, ovu poslednju rečenicu treba uzeti s rezervom.

Miceralna voda ne sadrži alkohol i sapune!

– Glavna prednost micelarne vode je u tome što ne sadrži alkohol i sapune, za koje znamo da ne utiču blagotvorno na kožu. Prilagođena je svim tipovima kože i uzrastima i veoma je delotvorna u uklanjanju šminke i nečistoća sa lica – kaže dr Nevenka.

Pročitajte još: Kako nanosite kremu na lice? Ukoliko to činite na POGREŠAN NAČIN, možete OŠTETITI KOŽU

Foto:Deposit

Micelarna voda je odlična za skidanje šminke, ali ne bilo koja, i ne sme biti jedini proizvod za čišćenje lica, već samo prvi korak u toj rutini.

Da li se treba umivati posle micelarne vode?

Najveće nedoumice u vezi sa micelarnom vodom javljaju se kad je reč o njenom ispiranju s lica. Dok nas kozmetičke kuće i dalje uveravaju da nema potrebe micelarnu ispirati s lica, neki dermatolozi to ipak preporučuju. Naime, neke micelarne vode sadrže agresivnije sastojke koje ne bismo smeli da ostavimo na licu.

Prročitajte još: Ovo mora da je greška! Žene imaju nove CIPELE koje nikada NE NOSE?

– Važno je istaći da postoji više tipova micelarnih voda i da je pri kupovini bitno da pazimo na to kom su tipu kože namenjene. Takođe, važno je da obratimo pažnju da li micelarna voda sadrži propilen-glikol. On ostavlja masnjikav sloj na koži i treba ga isprati sa kože jer može da izazove iritacije – kaže doktorka i dodaje da pri kupovini micelarne ne treba štedeti novac i da uvek umesto komercijalnih brendova biramo one medicinski odobrene.

Ako sadrži proplien-glikol treba isprati kožu jer on ostavlja masnjikav sloj na koži i može da izazove iritacije!

Ostale micelarne vode ne moraju da se ispiraju, a preporuka da umivanje posle micelarne nije potrebno posebno se odnosi na osobe koje imaju veoma suvu kožu ili oboljenja poput rozacee.

Pročitajte još: KOŽA, KOSA I NOKTI: Ovo ulje deluje na SVE - jednostavno korišćenje i BRZ efekat

Kome je potrebno dvostruko čišćenje lica

Mnogi dermatolozi i kozmetolozi ipak dele mišljenje da je micelarna voda samo uvod u rutini skidanja šminke s lica, odnosno da ona samo priprema kožu za dalje korake čišćenja. Nakon što očistite lice micelarnom vodom, neizbežno je da se umijete gelom ili penom za lice.

Važno je gledati kom je tipu kože namenjena!

Pročitajte još: Nemate vremena za TRETMANE kod frizera, uz pomoć DVA sastojka napravite salon KOD KUĆE

Ovu metodu bi posebno trebalo da primenjuju žene koje se mnogo šminkaju. Nakon dvostrukog čišćenja koža je temeljno očišćena i spremna za nanošenje kreme ili seruma.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.