· · Коментара: 0
чишћење лица

Како да ПРАВИЛНО користите најпопуларније средство за уклањање шминке, МИЦЕЛАРНУ ВОДУ?

Да ли је мицеларна вода заиста чудотворно средство за скидање шминке или маркетиншки трик ком смо се наивно приклонили? Ово је права истина.

1595239112_Depositphotos_50145887_s-2019.jpg
Фото:Депосит

Када се пре коју годину појавила на тржишту, мицеларна вода је брзо постала хит и незаобилазна ставка у нези сваке жене. Ефикасност и једноставност коришћења главни су адути овог производа, који је сада уврштен у понуду готово сваког козметичког бренда.

Мења потребу за водом и лавабоом, без проблема отклања шминку и нечистоћу, и то само једним покретом!

Уједно је и један од најконтроверзнијих бјути производа за чишћење лица, те је предмет бројних полемика дерматолога и козметолога

Прочитајте још: Испоштујте 7 КОРАКА до савршеног лица као МОДНЕ ИКОНЕ

Иако изгледа као обична вода, мицеларна вода је далеко од тога. Она садржи такозване мицеле, микросфере које привлаче нечистоћу, шминку и масноћу као магнет. Њоме се натопи тупфер, држи се неколико секунди на кожи и нежно истрља. И све то без испирања! Ипак, ову последњу реченицу треба узети с резервом.

Мицерална вода не садржи алкохол и сапуне!

– Главна предност мицеларне воде је у томе што не садржи алкохол и сапуне, за које знамо да не утичу благотворно на кожу. Прилагођена је свим типовима коже и узрастима и веома је делотворна у уклањању шминке и нечистоћа са лица – каже др Невенка.

Прочитајте још: Како наносите крему на лице? Уколико то чините на ПОГРЕШАН НАЧИН, можете ОШТЕТИТИ КОЖУ

Фото:Депосит

Мицеларна вода је одлична за скидање шминке, али не било која, и не сме бити једини производ за чишћење лица, већ само први корак у тој рутини.

Да ли се треба умивати после мицеларне воде?

Највеће недоумице у вези са мицеларном водом јављају се кад је реч о њеном испирању с лица. Док нас козметичке куће и даље уверавају да нема потребе мицеларну испирати с лица, неки дерматолози то ипак препоручују. Наиме, неке мицеларне воде садрже агресивније састојке које не бисмо смели да оставимо на лицу.

Пррочитајте још: Ово мора да је грешка! Жене имају нове ЦИПЕЛЕ које никада НЕ НОСЕ?

– Важно је истаћи да постоји више типова мицеларних вода и да је при куповини битно да пазимо на то ком су типу коже намењене. Такође, важно је да обратимо пажњу да ли мицеларна вода садржи пропилен-гликол. Он оставља масњикав слој на кожи и треба га испрати са коже јер може да изазове иритације – каже докторка и додаје да при куповини мицеларне не треба штедети новац и да увек уместо комерцијалних брендова бирамо оне медицински одобрене.

Ако садржи проплиен-гликол треба испрати кожу јер он оставља масњикав слој на кожи и може да изазове иритације!

Остале мицеларне воде не морају да се испирају, а препорука да умивање после мицеларне није потребно посебно се односи на особе које имају веома суву кожу или обољења попут розацее.

Прочитајте још: КОЖА, КОСА И НОКТИ: Ово уље делује на СВЕ - једноставно коришћење и БРЗ ефекат

Коме је потребно двоструко чишћење лица

Многи дерматолози и козметолози ипак деле мишљење да је мицеларна вода само увод у рутини скидања шминке с лица, односно да она само припрема кожу за даље кораке чишћења. Након што очистите лице мицеларном водом, неизбежно је да се умијете гелом или пеном за лице.

Важно је гледати ком је типу коже намењена!

Прочитајте још: Немате времена за ТРЕТМАНЕ код фризера, уз помоћ ДВА састојка направите салон КОД КУЋЕ

Ову методу би посебно требало да примењују жене које се много шминкају. Након двоструког чишћења кожа је темељно очишћена и спремна за наношење креме или серума.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.