· · Komentara: 0
ŠMINKA

Nos i usne možete da operišete, ali OČI NE: Katarina iz Kruševca savetuje šta da uradite sa ogledalom duše

Zapamtite ovo ime: Katarina Miljković. Ova devojka će nas proslaviti u svetu mode!

1594796889_kaca.jpg
Foto: K. M.

Katarina Miljković  ima 21. godinu, rođena je u Kruševcu i druga je godina Modnog dizajna na Prirodno-tehničkom fakultetu u LJubljani. Pored dizajna odeće, crtanja i slikanja, tokom studija započela je istraživanje različitih tehnologija izrade materijala, stvaranje neobičnih tekstura i njihovu implementaciju u odevne predmete .

Pročitaje još: KAKO da se OVOG leta NAŠMINKAMO uz neizostavnu MASKU

Zalazak sunca Foto: K. M.

- Kreativno izražavanje bojom nisam ograničila samo na oblast modnog dizajna. Iako nisam profesionalni make up artist, uživam u šminkanju - kaže Katarina.

Naglašene oči, šminka neverovatnih boja...

Naglašene oči, šminka neverovatnih boja i linije izvučene ajlajnerom, koji je toliko u trendu ove godine. Inspiraciju pronalazi svuda, u biljkama, u nebu, sutonu,  ali i kulturama drugih naroda. Karakterističan je kontrast. Šminka je živih boja. Neizostavan detalj je ajlajner. Možda je šminka bliža profesionalnoj i scenskoj, ali je i te kako moguće nositi je na ulici.

Inspiracija Foto: K. M.

- Iako način mog šminkanja znatno odudara od konvencionalnog, i za mnoge  je prenaglašen, pre svega odražava kreativnu i umetničku stranu moje ličnosti - objašnjava Katarina.

Ajlajner je neizostavan!

Katarina pokušava da izgradi sopstveni, prepoznatljivi stil, u koji će se uklopiti deo sezonskih modnih diktata. Posle godina diktature naglašenih usana, često silikonskih, nošenjem maski sada su oči došle do izražaja. Ženu, od mase identično našminkanih i obučenih devojaka, sada može da razlikuje samo svoj lični pečat.

Upadljivo Foto: K.M.

- U mom slučaju to su oči, ogledalo duše, to je jedini deo lica koji se ne može korigovati poput nosa i usana, a čiji se nedostaci mogu značajno ublažiti pravilnim izborom šminke - ističe Katarina.

Oči ne mogu da se operišu kao usne ili nos!

Zbog toga što je garderoba mnogih devojaka najčešće crna, životnu radost, kreativnu stranu ličnosti i delić deteta Katarina iskazuje  šminkom i kosom -  šareno!

- To je i način da iskažem svoju slobodu izbora,  "bunt"  protiv uniformisanosti i društveno nametnutih prihvatljivih pravila - kaže Katarina.

Pročitajte još: MERMERNI nokti uz pomoć čaše VODE, zašto da ne? (VIDEO)

Po završetku osnovnih studija modnog dizajna njena želja je da se dodatno specijalizuje za scenski kostim, ali i da se usavrši kao pozorišni i filmski make up artist.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.