· · Коментара: 0
ШМИНКА

Нос и усне можете да оперишете, али ОЧИ НЕ: Катарина из Крушевца саветује шта да урадите са огледалом душе

Запамтите ово име: Катарина Миљковић. Ова девојка ће нас прославити у свету моде!

1594796889_kaca.jpg
Фото: К. М.

Катарина Миљковић  има 21. годину, рођена је у Крушевцу и друга је година Модног дизајна на Природно-техничком факултету у Љубљани. Поред дизајна одеће, цртања и сликања, током студија започела је истраживање различитих технологија израде материјаla, стварање необичних текстура и њихову имплементацију у одевне предмете .

Прочитаје још: КАКО да се ОВОГ лета НАШМИНКАМО уз неизоставну МАСКУ

Залазак сунца Фото: К. М.

- Креативно изражавање бојом нисам ограничила само на област модног дизајна. Иако нисам професионални make up артист, уживам у шминкању - каже Катарина.

Наглашене очи, шминка невероватних боја...

Наглашене очи, шминка невероватних боја и линије извучене ајлајнером, који је толико у тренду ове године. Инспирацију проналази свуда, у биљкама, у небу, сутону,  али и културама других народа. Карактеристичан је контраст. Шминка је живих боја. Неизоставан детаљ је ајлајнер. Можда је шминка ближа професионалној и сценској, али је и те како могуће носити је на улици.

Инспирација Фото: К. М.

- Иако начин мог шминкања знатно одудара од конвенционалног, и за многе  је пренаглашен, пре свега одражава креативну и уметничку страну моје личности - објашњава Катарина.

Ајлајнер је неизоставан!

Катарина покушава да изгради сопствени, препознатљиви стил, у који ће се уклопити део сезонских модних диктата. После година диктатуре наглашених усана, често силиконских, ношењем маски сада су очи дошле до изражаја. Жену, од масе идентично нашминканих и обучених девојака, сада може да разликује само свој лични печат.

Упадљиво Фото: К.М.

- У мом случају то су очи, огледало душе, то је једини део лица који се не може кориговати попут носа и усана, а чији се недостаци могу значајно ублажити правилним избором шминке - истиче Катарина.

Очи не могу да се оперишу као усне или нос!

Због тога што је гардероба многих девојака најчешће црна, животну радост, креативну страну личности и делић детета Катарина исказује  шминком и косом -  шарено!

- То је и начин да искажем своју слободу избора,  "бунт"  против униформисаности и друштвено наметнутих прихватљивих правила - каже Катарина.

Прочитајте још: МЕРМЕРНИ нокти уз помоћ чаше ВОДЕ, зашто да не? (ВИДЕО)

По завршетку основних студија модног дизајна њена жеља је да се додатно специјализује за сценски костим, али и да се усаврши као позоришни и филмски make up артист.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.