· · Komentara: 0
ZIDOVI

BIOFILNI dizajn je hit u svetu i žele ga i vaši zidovi!

Tapete na kojima dominiraju cvetovi dolaze nam iz prošlosti, da pokažu da su izdržale test vremena.

1593158308_Depositphotos_375579176_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

 Na neko vreme su se povukle pred naletom španskih zidova, tapeta na pruge i prostorija okrečenih u jarke boje, ali opet su tu da bi dom učinile ušuškanim.

Pročitajte još: Komad nameštaja koji odaje vaš stil: Ovakvu fotelju MORATE da imate u domu

Ima ih u različitim dimenzijama i dizajnu, pa mogu da se uklope u sve stilove dekorisanja enterijera. Dovoljno je da jedan zid moderne trpezarije ukrasite tapetama, gde na tamnoj podlozi dominiraju božurovi, pa da u nju unesete dašak starih vremena.

Unesite svetlost u spavaću sobu.

Ili, zašto ne biste uneli svetlost u svoju spavaću sobu uređenu u boho stilu tako što ćete, na zid gde se nalazi uzglavlje kreveta, nalepiti papirnu baštu divljih cvetova? Bićete iznenađeni koliko veliku promenu ovaj mali akcenat može da unese u prostoriju.

Ove godine moderni su predimenzionirani cvetovi, toliko upadljivi da mogu da postanu adut vaše dnevne sobe, čak i radnog kutka. Ukoliko želite cvetne zidove, ali strahujete da bi dom mogao da vam se pretvori u vrt sa veštačkim cvećem, dovoljno je da na samo deo zida zalepite ove živopisne tapete. Ispoštovaćete i trend i svoj osećaj za estetiku.

Tapete su ušče i u hodnike, kupatila, svuda.

Interesantno je to da se cvetne pozadine danas rado uzimaju u obzir i prilikom renoviranja kupatila i antrea. Deluju interesantno, ćudljivo i, malo je reći - drugačije.

Ali, nemojte da preterujete. U prostoriji u kojoj dominiraju cvetne tapete ne bi trebalo da se nađe previše detalja sa ovim motivom. Eventualno možete da dodate jedno jastuče, lampu, tanjire ili nadstolnjak sa cvetnim dezenom. I na tome se zadržite.

Uz cvetne tapete ide minimalistički nameštaj Foto: Depozit

Umesto cvetnih možete da se poigrate i tapetama na kojima se nalazi motiv listova sobnih biljaka. Znatno su umerenije, jer se podrazumeva da na njima preovlađuje zelena boja, a na ovaj način ćete delimično ispratiti i jedan od novih tokova u uređenju enterijera.

Biofilno uređenje doma je enterijer u skladu sa prirodom.

Reč je o biofilnom dizajnu, koji podrazumeva uređenje doma u skladu sa prirodom, tako da on odiše mirom i spokojem. To se postiže uz pomoć prirodnih materijala, svetlosti i biljaka, koji što više treba da budu zastupljeni u modernom domu, jer je dokazano da to direktno utiče na naše zdravlje.

Pročitajte još: NE BACAJTE GAJBICE: Pet načina da se dobije NOV nameštaj, a ništa ne košta

Naime, studije su pokazale da, okruživanje prirodnim elementima, može da smanji nivo stresa, uravnoteži krvni pritisak i brzinu otkucaja srca. Pored toga, ova vrsta dizajna povećava produktivnost, kreativnost i samopouzdanje. Za početak, krenite od tapeta sa listovima i barem jednom prirodnom biljkom u kutku za odmor.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.