· · Komentara: 1
SPAVAĆA SOBA

Od KRISTALA ili plastike, LUSTER je glavna zvezda

Nekada je bilo moderno prigušeno svetlo, a lampe i lusteri su sakrivani spuštenim plafonom ili ugrađivanjem u pod i zid.

Depositphotos_102776664_xl-2015.jpg
Veliki i efektan Foto: Depozitfoto

Decenijama su već zidne i podne lampe glavni izvor svetlosti, uglavnom prigušene, u spavaćim sobama. Stručnjaci za enterijer, međutim, odlučili su da to promene i prostoriju namenjenu za spavanje učine upečatljivijom i bolje osvetljenom.

Pročitajte još: Svaka kuća poseduje ovu ALATKU, a njime možete da dekorišete dom , a to ni ne znate

Ovu nameru sproveli su u delo uz pomoć lustera, kako klasičnih kristalnih ili mesinganih sa improvizovanim "svećama", tako i nešto modernijih, sa velikim kuglama. I to postavljenim baš iznad bračnog kreveta.

Kristal večito moderan

Pojedini su otišli tako daleko da su stavili lustere čiji je prečnik u širini postelje, tako da, dok ležite, ostavljaju utisak da vam je nad glavom velika svetleća kupola.

Moderni su veliki, upečatljivi lusteri.

Smatrate li da je to interesantna, ali ne baš pametna ideja, jer biste zbog predimenzioniranosti lustera noću strahovali za svoju bezbednost, uvek možete da se opredelite za modele izrađene od laganijih materijala. Zašto spavaću sobu, na primer, ne biste osvežili lusterom u obliku oblaka, a napravljenim od plastike? Ili, takođe, laganim, ali izmaštanim, od metalnih obručeva?

Pročitajte još: Pročitajte ŠEST korisnih saveta kako da konačno sredite police sa knjigama

Mnogi od njih po lepoti sigurno mogu da se mere sa elegantnim kristalnim klasičnim lusterima, a uz to su i znatno jeftiniji, što nije parametar koji se zanemaruje.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.