· · Komentara: 0
PROMENE

Svaka kuća poseduje ovu ALATKU, a njime možete da dekorišete dom , a to ni ne znate

Želite biste da napravite neke promene u domu, ali nemate dovoljno novaca za kupovinu novih komada nameštaja i deokrativnih predmeta? Iskorisite ono što već imate u domu.

Depositphotos_142938459_s-2019.jpg
Foto: Depozitfoto

Preobražaj je, dakle, moguće napraviti i uz pomoć predmeta koji su vam sve vreme ispred nosa, ali im ne vidite drugu namenu osim osnovne.

Pročitajte još: Komad nameštaja koji odaje vaš stil: Ovakvu fotelju MORATE da imate u domu

Merdevine ima većina domova, a ukoliko su drvene – mogu da se pretvore koristan i zanimljiv deo nameštaja. Starim drvenim merdervinama treba šmirglom ukloniti farbu koja se ljušti i  može da povredi. Pošto je boho-stil u trendu stare merdevine ne moraju ni da se farbaju. Ravne ploče se postave poput polica i dobija se prostor za odlaganje knjiga, cveća, ukrasa... 

Savršene sa cveće Foto: Depozitfoto
Možda čuvate merdevine od dečijeg kreveta na sprat?

Na primer, ako negde čuvate merdevine koje su korišćene za dečji krevet na sprat, iskoristite ih da napravite policu na mestu gde vam je potrebna. U spavaćoj sobi možete samo da ih prislonite o zid i, po potrebi, na njih okačite ćebence.

Ukoliko imaju veće gazište, poslužiće vam kao polica za knjige koje čitate pred spavanje ili za omiljene ukrasne predmete, ali u tom slučaju njihov gornji deo bi trebalo da fiksirate za zid kako bi bile stabilne. U kupatilu mogu da imaju funkciju stalka za odlaganje peškira. U trpezariji na njih možete da stavite čaše, činije...

Od radnog kutka mogu da naprave čaroliju.

I od radnog kutka merdevine mogu da naprave čaroliju, pogotovo ako su dvostrane. Ukoliko su dvostrane zauzeće više prostora, ali će biti korisnije i primećenije. Na njih možete da smestite knjige, ali i saksijske biljke. Naročito efektno će na njima izgledati puzavica.

Pročitajte još: Osim za vožnju, bicikl je dobio potpuno drugu namenu, a tiče se IZGLEDA VAŠEG DOMA

Čak i stilizovane merdevine (lako možete sami da ih napravite od dve duže daske i samo dve-tri poprečne letvice), ovlaš prislonjene na zid, osvežiće dom. Naravno, u tom slučaju neće imati praktičnu funkciju, već isključivo dekorativnu. Sličan efekat možete da postignete i uz pomoć starih merdevina okačenih na zid, iznad sofe, ali – horizontalno

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.