· · Komentara: 0
NIKOLA TESLA

Deca SRPSKOG porekla pevaju Nikoli TESLI za rođendan

Nacionalni Dan nauke, 10. jul, ustanovljen povodom dana rođenja jednog od najvećih umova i pronalazača Nikole Tesle proslavila su srpska deca širom sveta.

Umrežavanjem srpske dece iz dijaspore sa decom u matici započet je projekat "Deca -Srbiji", pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljnih poslova- Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.

Youtube/ screenshot Mla mocna Muzika

Pročitajte još: Srpska poznata voditeljka svaki slobodan trenutak radi ISTU STVAR i zavidimo joj

Udruženje nastavnika muzičke kulture Srbije obeležava Teslin rođendan objavljivanjem spota za pesmu "Strujno kolo", autora Leontine Vukomanović i Nebojše Romčevića.

Pesmu je napisala Leontina, a pevaju deca iz celog sveta.

U realizaciji spota su učestvovala deca iz Srpske škole "Nikola Tesla" sa Nijagarinih vopada iz Kanade, Dečji hor "Sveti Sava" iz Klivlenda iz Ohajo, deca iz Folklornog društva "Morava", takođe iz Klivlenda, dok su decu Srbije predstavili mališani hora "Čarolija".

Youtube/ screenshot Mla mocna Muzika
Pevaju deca sa Nijagarinih vodopada, iz Klivlenda i beogradski hor "Čarolija".

 Koliko su deca srpskog poreklaiz Amerike i Kanade ponosna na svoju tradiciju i kulturu, kao i na velikog naučnika Nikolu Teslu srpskog porekla, vidi se u kadrovima koji su nastali dok je u celom svetu zaustavljeno druženje i zajedničko muziciranje. Spot je snimljen zahvaljujući onlajn komunikaciji dirigenata i nastavnika.

Srpska deca sa Nikolom Teslom Youtube/ screenshot Mla mocna Muzika

Pročitajte još: Da li znate koju su počast jedino dobili "Kvin" i Elton Džon?

Nikola Tesla je rođen u Smiljanu 10. jula i današnji dan se u svetu slavi kao Nacionalni dan nauke.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.