· · Komentara: 0
MENOPAUZA

Leči ženske bolesti, a u menopauzi ČUDA ČINI: Ovu biljku obavezno zasadite, a evo kako je očarala doseljenike

Otvara se samo noću, kada pokazuje svoje blistavo žute latice

Depositphotos_206808744_s-2019.jpg
Foto: Depozitfoto

Noćurak ili noćna jagorčevina je ženska biljka koja leči sve ženske bolesti. Ovo je jedno od najpoznatijih sredstava za žene u menopauzi, budući da sadrži mnogo vitamina E. Izvrsna je i za kožu jer joj daje sjaj, izdržljivost i elastičnost.

Pročitajte još: Žene koje nose crveni veš su strastvene, a one se ŽUTIM?

Biolozi su izračunali da postoje 124 noćne dame (vrste) koje svoju lepotu pokazuju u sumrak.

Uživajte u njegovoj lepoti

Noćurak voli sunce i toplotu. Ako postoji takvo mestašce bilo gde u vašem dvorištu, na balkonu ili u delu stana, zasadite ovaj čudesan cvet i posmatrajte najneverovatniju scenu otvaranja latica u sumrak.

Otvara se samo noću, kada pokazuje svoje blistavo žute latice. Ali, ne duboko u poznu noć kada svi spavaju i kada nema ko da ga vidi. Svoju lepotu pokazuje u sumrak, između 18 i 19 sati i zatvara je u zoru.

Otvara se samo noću, kada nema ko da ga vidi.

Čudesnom tehnikom noćurak otvara latice koje je tokom dana čvrsto stegao kukicom. Insekti i noćni leptiri sleću na noćnu damu cele noći privučeni neodoljivim slatkim mirisom.

Cvet bludnica

Neobičan mističan cvet mora da je ostavio snažan utisak na prve doseljenike iz Evrope koji su stigavši u Severnu Ameriku ugledali ovaj cvet.

Crkveni misionari koji su širili veru i bili među prvima na “novom” kontinentu odmah su u raskošnom cvetu videli bludnicu i nevernu suprugu koja u svako predveče lomi svoj pojas nevinosti i prima ljubavnike - insekte - čitave noći.

Pročitajte još: Pušenje, slana hrana i stres - tri su najveća neprijatelja žena: Možete ih se rešiti uz pomoć bilja

Zašta je služila ova biljka u svojoj domovini - nije poznato, ali se zna da su je doseljenici po povratku u Evropu odmah proglasili ženskom biljkom, dajući joj lekovitost za sve ženske bolesti.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.