· · Коментара: 0
ШПАГЕТЕ

ДЕЦА ће вас ОБОЖАВАТИ: Спремите ФАРФАЛЕ са пилетином и парадајзом (ФОТО)

Не постоји дете које не воли парадајз сос. Такође, сва деца воле пилетину. Дакле, засучите рукаве.

paradjzpile.jpg
Фото: А. М.

Ова укусна тестетина у облику машница спрема се за 20 минута, а то време укључује кување и спремање соса.

Месу се дода парадајз

Прочитајте још: Направите прилог од овог ЗДРАВОГ поврћа (ФОТО)

Састојци:

  • 1 бело месо
  • 1 црни лук
  • 1 парадајз
  • 2 кашике пелата
  • со, бибер, оригано
  • шоља фарфала (машница)
  • мало пармезана

Припрема:

Црни лук се очисти, исецка и убаци у тигањ са уљем да се пропржи. Бело месо се исече на коцкице и дода црном луку када постане стакласт. Бело месо се мало пропржи, па када промени боју посоли се и побибери.

На крају се дода пармезан

Када је месо испржено дода се парадајз, ољуштен па исецкан на коцкице, Када се и парадајз мало пропржи додаје се пелат. Онда се поново посоли и побибери према укусу и дода кашикица оригана. Дода се и кашикица шећера. Смањи се рингла и остави сос да крчка најмање 20 минута.

Прочитаје још: Рестована пилећа џигерица МЕКАНА као душа

У дубокој шерпи се сипа вода да проври, па се убаце машнице - шоља по соби. Вода се посоли и када машнице побеле - скуване су.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.