· · Коментара: 0
СЛАТКО

Овом питом ћете СВЕКРВУ оставити БЕЗ РЕЧИ, а ТАЈНА је у декорацији (ФОТО)

Колико пута сте чули да се храна не једе само стомаком неко и очима?

1595311659_pita4.jpg
Фото: А. М.

Ова ефектна пита се прави лако, за највише сат времена. Пече се 20 минута, али се највише енергије троши на украшавње.

Прочитајте још: Нису само Јапанци мајстори: СУШИ може да се направи и у СРПСКОЈ кухињи (ФОТО)

Украшавање је најважније

Састојци:

  • 1 јаје
  • 100 грама шећера
  • 125 грама бутера
  • 1/2 прашка за пециво
  • 300 грама брашна
  • малине
  • боровнице
  • купине
  • кајсије
  • банане, киви

Припрема:

Прво се добро измешају шећер и бутер, па када престане да се "чују" зрна шећера по дну посуде може да се дода јаје. Убацује се брашно, које је претходно помешано са прстохватом соли и пола прашка за пециво. Кратко се умеси тесто у којем се све лепо сједини, па се подели на два дела, стави у кесу и убаци у фрижидер. Тесто мора да стоји у фрижидеру најмање пола сата да би се стекло и лакше развило у кору.

Тесто мора да одстоји у фрижидеру да би се лакше развило и пребацило у плех.

Маргарином или бутером се намаже плитак плех. Било би најбоље када би набавили плех којем се одваја дно, јер ће се пита тако лакше извадити. Укључи се рерна на најјаче.

Поспите шећером

Тесто се извади из фрижидера на побрашњену радну површину и оклагијом развије у свим правцима на дебљину од сантиметар, највише два. Онда се оклагијом пребаци на плех и ножем се уклони вишак теста. Убаци се у рерну и смањи на 180 степени. Уколико је плех мањи, око 30 сантиметара, требало би да буде довољно теста за две пите.

Чим ивица порумени кора је готова.

Док се тесто пече (највише 20 минута) направи се пудинг од ваниле и сипа у питу. Можете да направите и крем од јаја, млека, шећера, свеже ваниле и брашна, али овако је неупоредиво брже.

Прочитајте још: Доста вам је САЛАТА? Ево правог летњег освежења из ШЕРПЕ које се кува 20 МИНУТА (ФОТО)

Док се још ванила није стегла ређа се воће. Бирајте воће различитих боја, јер је овај колач мора да буде "леп за око". Одозго поспите прах шећер или направите шаг од свеже павлаке.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.