· · Коментара: 0
ДОРУЧАК

Не волите да доручкујете? Због ових пахуљица ћете једва чекати јутро

Најважнији оброк у току дана је доручак, а да би имали снаге за "нове радне победе" треба јести оно што организму прија

PahuljiceMango.jpg
Фото: А. М.

Овсене пахуљице су здраве и одличне за пробаву. Не садрже глутен, богате су антиоксидантима, а у њима се налазе цинк, селен, магнезијум, витамин Е... 

Пахуљице са бананом
Фото: А. М.

Прочитајте још: Помешајте ових ШЕСТ зачина и спремите укусно јело (Фото/Видео)

Пошто су пахуљице сложени угљени хидрати ова храна је одлична за све који осећају глад. Поред тога што могу да помогну у држању дијете, они који редовно једу пахуљице за доручак неће имати проблема са редовном столицом.

Овсене пахуљице су здраве уколико нису прерађене као корн флекс и додат шећер.

Могу да се једу топле са млеком, хладне са јогуртом, неки их убацују у кајгану, други их потопе соком, а многи од њих праве и колаче. Уколико се самељу од овсених пахуљица се добија интегрално брашно од којег могу да се направе палачинке или кекси.

Од овсених пахуљица може да се направи и брзи слаткиш који је одличан за оне који не воле да доручкују.

Прочитајте још: Ово јело се служи у најелитнијим ресторанима, а можете га спремити за само 200 динара

Кашика овсених пахуљица се помеша са бананом исеченом на колутиће, мангом исеченим на коцкицама, кришкама јабуке, вишњама или малинама, воћем према жељи, па се одозго сипа грчки јогурт.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.