· · Коментара: 0
НОВИ ФИЛМ

Страдање Срба видеће СВЕТ: Биковић "ВАСКРСАВА" војнике са Кошара

Снимање играног филма "Кошаре" по сведочењима преживелих војника почиње 28. јуна и трајаће највише осам месеци, а премијера се очекује у фебруару 2021. године.

milos-bikovic.jpg
Фото: YоуТубе принтсцреен /НОВАК КНЕЖИЋ

Главне улоге тумачиће Жарко Лаушевић, Милош Биковић, Светозар Цветковић, Виктор Савић и многи други.

Прочитајте још: ПРВИ ПОСЛЕ КОРОНЕ: Погледајте трејлер за нови ФИЛМ Кристофера Нолана (ВИДЕО)

- Постоје филмови и серије које је немогуће снимити без помоћи државе и овакав војни филм је немогуће снимити без помоћи државе и војске - рекао је Ђого на конференцији за новинаре и додао да је пред њима велики посао и вероватно, пуно потешкоћа.

– Баријере су велике када је у питању слава српске војске, а наш циљ је да рушимо баријере. Снимаће се на много локација, биће нам потребна војска, глумци са албанског говорног подручја и вероватно ће многи одбити да нам помогну –  речено је из УО Филмског центра Србије.

Прочитајте још: Шарлиз Терон у улози суперхероја

Редитељ Балша Ђого је напоменуо и да је поента филма да промени нешто, али и да исприча причу шта се заиста догодило.

- Ја да не мислим да уметност нешто може да промени не бих се њоме бавио. Не мислимо да ово снимамо мрзећи неког, већ смо хтели да снимимо филм који говори о нама. Ми причамо причу како се то заиста догодило, како су то ти момци с Кошара видели. Када чујете њихове приче и почнете то да пишете, видите да када правите ратни филм исти мотив који се провлачи кроз сваки рат који се десио. Важно је да те мотиве решите и направите их необичним. Сада зната о Кошарама још нешто.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.