· · Коментара: 0
ДЕПРЕСИЈА

Не љутите се на пријатеља ако само о себи прича јер иза свега се крије БОЛЕСТ

Уколико сматрате да је неко негативан обратите пажњу на његов живот, јер се у томе крије нешто много дубље.

Depositphotos_240786246_xl-2015.jpg
Неки људи само причају о себи Фото: Депозитфото

Особе које често причају о себи углавном су депресивне и негативне.

Прочитајте још: Била је код ПЕДИКИРА, па отишла на базен: Нокти су јој ПОЗЕЛЕНЕЛИ, а ЛЕК се налазио у фрижидеру

Неко говори више, неко мање, али они који имају потребу да говоре искључиво о себи и све посматрају из личног угла, незадовољни су својим животом. Људи који често користе заменице у провом лицу једнине су склонији депресији него они са тенденцијом да се изражавају у множини, тврде немачки научници са универзитета Касел.

Људи који почињу реченицу са "ја" жуде да буду у центру пажње, усамљени су и депресивни!

Стручњаци су анализирали говор људи који болују од клиничке депресије и оних без психичких проблема. Испитивали су их о њиховој прошлости, односима с другим људима и како виде себе. Дошли су до закључка да особе које често започињу реченице са "ја" жуде да буду у центру пажње и осећају се усамљено. За разлику од њих, они које говоре "ми" на тај начин наглашавају да су део целине или друштва.

Прочитајте још: Ову намирницу ЈЕДЕМО СВАКОГ ДАНА, а она нам РАЗАРА МОЗАК

Зато је важно да будете емпатични и да се не фокусирате само на себе. Емпатија је једна од најлепших људских особина која, нажалост, многима недостаје. Покушајте да разумете друге и да на тренутак замислите у њиховој ситуацији.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.