· · Коментара: 0
ПРИРОДНИ ЛЕК

Спречава инфаркт и РАК: Ово ВОЋЕ је благо, а штити од многих болести

Научници су успели да докажу да ова намирница спречава рак

Depositphotos_9509896_s-2019.jpg
Фото: Депозит фото

Коштуњаво воће препуно минерала и прави природни лек за бројне тегобе је бразилски орах. Омиљена грцкалица коју радо једемо има и своје тајне моћи. Научници су доказали да је управо ово воће пореклом из Јужне Америке прави лек за рак и тироидну жлезду.

Прочитајте још: На Фрушкој гори расте НАЈСКУПЉИ ЗАЧИН НА СВЕТУ, а исту биљку користе и за подмлађивање

Уколико поједете само један плод надокнадићете све дневне потребе за овим минералом. Бразилски орах има пуно селена и витамина Е, који га сврставају у јаке антиоксидансе. Поред минерала, богат је и другим витаминима и дијететским влакнима. Нарочито се препоручује особама које имају проблема са штитастом жлездом.

Бразилски орах је пун минерала и селена

Ово коштуњаво воће расте у Гвајани, Венецуели, Бразилу, источној Колумбији, Перуу и Боливији, а његово дрво може достићи висину од невероватних 50 метара. Благодети овог плода познате су локалним амазонским и племенима Јужне Америке већ стотинама година и он је саставни део њихове свакодневне исхране, а  ови народи спадају у групу најдуговечнијих и са најнижом стопом обољевања од канцера на свету.

У једној љусци налазе се 26 мањих ораха

Нутриционисти редовно препоручују употребу бразилског ораха у исхрани и често га користе као додатак оброцима. У једној љусци може се наћи и до 26 мањих ораха који имају засебну опну. Кора им је тврда и подсећа на кокос. У себи садрже 14 процената протеина, 12 одсто угљених хидрата , 66 процената масти. Препоручује се умерена употреба у исхрани, узмајте од 2 до максимално 4 ораха дневно.

Прочитајте још: Проверите јесте ли прали зубе на правилан начин, а ево зашто ПАСТУ можете одмах да баците

Овај орашасти плод има значајнију функцију у превенцији него у самом лечењу већ насталог обољења. Неопходан је за правилан рад штитасте жлезде, а то својство има захваљујући високој концентрацији селена. Значајан је у превенцији срчаних обољења, астме, Алцхајмерове болести, канцера, реуматоидног артритиса, помаже у борби против бактеријских инфекција, повољно утиче на нервни систем, смањује стрес и повољно утиче на симптоме депресије и анксиозности.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.