· · Коментара: 0
УПРАВЉАЊЕ АПЛИКАЦИЈАМА

Апликације одају наша кретања: Како да обришете податке са Google Maps?

Нове опције апликације омогућавају да се историја података о кретању корисника аутоматски обрише на сваких 3 или 18 месеци

google-maps-4896899_960_720.jpg
Фото: Pixabay

Аутоматско брисање информација о претраженим локацијама нова је опција коју могу да користе корисници Google Maps апликације. Тако се подаци о кретању и означеним локација могу аутомтски обрисати након 3 или 18 месеци.

Иако историја наших кретања и претраживања некада може бити корисна, ипак је много опасније сазнање да неко може доћи до свих података о вашем кретању који су сусачувани на Google платформама.

Прочитајте још: Фацебоок вам је блокирао објаве о корона вирусу? Није проблем у вашем уређају, ево о чему је реч!

Подешавања нове опције на Google Maps не налазе се у пакету Google подешавања, на личној страници Google Account. Укључивање аутоматског брисања података захтева сложенији процес, а ми вас корак по корак водимо кроз њега.

Пратите следеће кораке:

  1. Отворите апликацију Google Maps на iPhone или Android телефону.
  2. Изаберите падајући мени у горњем левом углу апликације 
  3. Одаберите опцију “Ваша временска линија” (Your Timeline)
  4. Притисните прстом на три тачкице у горњем десном углу
  5. Одаберите “Поставке и приватност” (Settings and privacy).
  6. Одаберите “Аутоматско брисање историје локација” (Automatically delete location history)
  7. Промените опцију из “Чувај док не избришем мануелно” (Keep until I delete manually) у “Задржи 18 месеци” (Keep for 18 months) или “Задржи 3 месеца” (Keep for 3 months).
Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.