· · Коментара: 0
МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ

СТАРА ШКОЛА: Nokia оживљава још један легендарни модел телефона (ВИДЕО)

Нови уређај подсећа на модел Nokia 5310. Опремљен је са једном камером од 0.3 MP сензором без подршке за креирање видео записа

Nokia-TA-1212-1200x675---1.jpg
Фото: Тенна

Класични модели телефона поново су у моди. Компанија HMD Global у оквиру које послује Nokia ускоро ће оживети још један модел из редова легендарних телефона, под слоганом „blast from the past“, открива Тенна кинеска агенција за сертификате.

Прочитајте још: БЕЗБЕДНОСТ НА ИНТЕРНЕТУ: Три лоше навике опасне по податке сваког корисника

Према првим информацијама, нови модел телефона наследник је класичног уређаја, застарелог дизајна који подсећа на XpressMusic моделе. Наиме, нови модел означен шифром ТА-1212 поседује бројне сличности са моделом Nokia 5310 уређајем.

Прочитајте још: Заштитите се: Како корона вирус утиче на повећање сајбер криминала?​ 

Нови класични модек Nokia телефона долази са једнојезгреним процесором који ради на такту од 0.36 GHz, а корисници ће на располагању имати 8 MB RAM-а и 16 MB интерне меморије. Тако нова Nokia нуди само 8 мегабајта, не гигабајта радне меморије, али корисници овог телефона ће на располагању имати MIcroSD чип меморију уз подршку за проширење меморије до 32 GB, па тако може функционисати као једноставан MP3 плејер.

Резолуција екрана 240 x 320 пиксела са дијагоналом од 2.4 инча који је резолуције 240 x 320 пиксела, нешто је прво што наликује старим телефонима.

Прочитајте још: БРОЈНИ НЕДОСТАЦИ: Нова 5Г мрежа не доноси најбржи интернет преко ноћи

Уз телефон долази и батерија која има капацитет од 1.200 mAX-a. На полеђини телефона налази се само једна камера са 0.3 MP сензором, а према првим информацијама уређај неће имати подршку за снимање било каквих видео садржаја.

Као једна од бољих карактеристика на овом телефону свакако је LED блиц/сијалица, а с обзиром да долази само са 2G подршком могуће је да код неких оператера овај телефон више неће ни радити.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.