· · Коментара: 0
Веровања

ИДИ, БИЋЕ ТИ КАКО МОЛИШ! Славимо светицу која је страдала за Христа са само 12 ГОДИНА, а њене мошти ИСЦЕЉУЈУ

Српска православна црква данас слави свету мученицу Аквилину.

1593156359_Depositphotos_247575936_s-2019.jpg
Фото: Депозит

У својој седмој години мала Аквилина већ је била потпуно упућена у прави живот хришћански, а у десетој години она је толико била пуна божественог разума и благодати Светога Духа, да је са великом силом и ревношћу проповедала Христа својим другарицама.

Прочитајте још: Њена изградња УПОРИЛА ЈЕ ЗЕМЉУ: Да ли знате због које грађевине ДАН ТРАЈЕ ДУЖЕ? (ВИДЕО)

Када је почело Диоклецијаново гоњење, неко достави Аквилину царском намеснику Волусијану, звероподобном човеку. Волусијан нареди најпре да је шибају, потом да јој усијану шипку прободу кроз уши и мозак. До последњег часа девица Аквилина слободно и јавно исповедаше Христа Господа, а када јој мозак и крв почеше тећи из главе, она паде као мртва.

Прочитајте још: Значајне историјске личности: Да ли знате ко су КРАЉЕВИ и КРАЉИЦЕ у картама?

Намесник, мислећи да је Аквилина заиста мртва, нареди да је изнесу ван града и баце на ђубриште, да јој тело пси изједу. Но ноћу јави јој се анђео Божји и рече јој: "Устани, буди здрава!" И девица устаде, и би здрава, и дуго дуго се молила  Богу, молећи га, да јој не ускрати довршити мученички подвиг. "Иди, биће ти, како молиш!" чуо се глас с неба.

И Аквилина пође у град.

Капија градска сама се пред њом отвори, и она дође и уђе, слично духу, у двор намесников и јави се намеснику пред постељом његовом. Намесник беше обузет ужасом, видећи живу девицу, за коју је мислио да је мртва.

Прочитајте још: Ову БАБУ цела Србија поштује: Знамо јој само ИМЕ, а има везе са ДРУГИМ СРПСКИМ УСТАНКОМ

Сутрадан по његовој наредби џелати изведу Аквилину, да је посече мачем. Пред посечење девица се на коленима помоли Богу и предаде дух свој. Џелат јој одсече главу.

Њене мошти исцелиле су многе болеснике.

Имала је 12 година када је страдала 293. године.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.