· · Коментара: 0
Откривамо

Најпознатији ТАРЗАН је рођен у СРБИЈИ? Мистериозан живот Џонија Вајсмилера! (ВИДЕО)

По свему судећи Џони Вајсмилер је рођен у селу Међа, некадашњем Пардању, у Банату

Били су и остали један од најчувенијих филмских парова. Морин О Саливен и Џони Вајсмилер, филмски "Ја Тарзан -  ти Џејн" су били јунаци филмова о Краљу џунгле уз које су одрастале бројне генерације широм света.

И док се са поузданошћу зна да је О Саливенова рођена у Ирској, око Вајсмилера се годинама, за место његовог рођења боре два места.

Оба су додуше била у Аустро-Угарској монархији ( Вајслимер је рођен 2. јуна 1904.) и Фрајдорф у близини данашњег темишвара у Румунији и Пардањ, данашње село Међа у општини Житиште.
И оба су на Бегеју.

Румуни чак тврде да је Вајсмилер, који је био олимпијски шампион у пливању, светски рекордер, чак научио и да плива на Бегеју. То свакако није тачно јер су родитељи Тарзана, немачки јевреји Петрус вајсмилер и Елизабет Керш, преко Ротердама отишли у Америку када је Петер Јохан Вајсмилер имао само седам месеци.

И док у општинским књигама у Фрајдорфу нема никаквог трага о рођењу детета са тим именом на датум 2. јуна 1904. у Пардању (Међи) има. Додуше уписано је име Јанош Вајсмилер што се лако објашњава. Наиме, тада је у јеку била најстрашнија мађариyација становништва тог дела Баната.

Прочитајте још: Најмистериознији замак направљен је истим алатом као и ПИРАМИДЕ, а чувени РОКЕР је написао песму девојци због које је САГРАЂЕН (ВИДЕО)

Репортери "Новости" су пре више година пронашли и друге доказе о пореклу Вајсмилера из Међе. Не само што на локалном гробљу има споменика са овим презименом, већ су нашли и блиске рођаке Вајсмилерових...

Постојала је и идеја да се Тарзану оподигне споменик у Међи, али се од тога одустало, кажу највероватније што су у суседној оопштини подигли споменик Рокију...

Прочитајте још:"Ни по коју цену га не откопавати! Чекати даља упутства!" - Мистерија ЗАВЕТНОГ КОВЧЕГА (ВИДЕО)

Занимљиво је да је Џони Вајсмилер, да би могао да се такмичи за репрезентацију САД у пливању, дао лажне податке, свог млађег брата који је рођен у САД. Вероватно из тог разлога, никада до смрти, није открио где је заправо рођен.

Преминуо је у Акапулку у Мексики 10. јануара 1984.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.