· · Коментара: 0
ЗДРАВЉЕ

Осећам као да на грудима имам бетонску плочу... Пацијенти излечени од короне испричали - И ДАЉЕ СМО БОЛЕСНИ

Болови у мишићима, отежано дисање и проблеми са срцем

1594724365_test-tube-5065426_1920.jpg
Фото: Пиxабаy

Пацијенти у двадесетим годинама који су се излечили од корона висруса открила су да и након неколико месеци осећају последице болести у виду хроничног умора, проблема са срцем и отежаног дисања.

Прочитајте још: ОТКРИВАМО: Ако се заразите короном ево када ГУБИТЕ ИМУНИТЕТ НА ВИРУС и када вам ПОНОВО ПРЕТИ ОПАСНОСТ!

Фото: Пеxелс

Они сматрају да није добро да се људи воде паролом "Добро је док сам жив". Већина пацијената са коронавирусом опорави се брзо, али постоје и докази да вирус може да остави и трајније последице са озбиљним компликацијама. Пацијенти су испричали како се боре да испуне свакодневне обавезе, а да се не осећају уморно или да им срце убрзано ради. Британски научници већ су покренули иистраживања о дугорочним утицајима Цовид-19, како би решили проблеме које имају на хиљаде људи након излечења.

Талиа Варга (27) каже да се осећа као да на грудима има бетонску плочу: - У марту сам отпутовала у Аустралију и Нови Зеланд, а 13 након 13 дана почели су симптоми. Имала сам упаљено грло, температуру, а убрзо сам почела и да губим дах. Чак и док се одмарала имала сам утисак, као да сам претрчала 10 километара, рекла је млада плесачица.

Прочитајте још: НОВО ЛИЦЕ КОРОНЕ: Откривени УЗНЕМИРУЈУЋИ ПОДАЦИ - Како ЦОВИД-19 оштећује МОЗАК?!

Пет дана је провела у кревету, а Хитна помоћ је долазила неколико пута, јер није могла да дише. Други пут је завршила у болници у југозападном делу Лондона, где су доктори констатовали да има упалу и емболију плућа. Живот јој је био угрожен јер се створио угрушак у плућима.

Након што се опоравила и након три месеца и даље осећа симптоме, попут отежаног дисања због чега има осећај да јој је на грудима бетонска плоча.

Прочитајте још:  Руски лекари спремају народ за АПОКАЛИПТИЧНУ јесен: Пратите упутства и СПАСИТЕ СЕ

- Јутрос сам се пробудила са боловима у ребрима, грудима и леђима и још увек имам проблема са дисањем. Била сам у категорији ниско ризичних.  Друга пацијенткиња је 21-годишња Џесика, која каже да се осећа преварено, јер њен лекар не препознаје никакве симптоме.

Џесика се заразила током сусрета са другарицом, која је исто касније сазнала да је заражена. Две недеље је била у самоизолацији са температуром, за коју каже да је има и даље.  - После отприлике недељу дана почела сам да се осећам јако лоше. Губила сам дах и имала болове у грудима, а након отприлике три недеље, упућена сам у болницу због неуобичајено високог броја откуцаја срца. Речено ми је да имам корона вирус, али и да сам добила убрзан рад срца-перикардитис.

 После вишеструких прегледа код лекара, прошле недеље су ми урађене још неке анализе крви и откривено је да негативно делујем на антитела. И даље осећам екстремни умор и немам енергије. Ако урадим било шта, одгледам филм, причам са пријатељима преко камере или испразним машину за судове, температура ми расте и морам да седнем или легнем.

Она каже да се осећа превареном, јер све њене симптоме није препознао изабран лекар.

Фото: Пеxелс

Млади Џек Лавренс је прве симптоме вируса осетио пре него што је почела епидемија, крајем јануара. Он је испричао да је у почетку мислио да је обичан грип, све док нису почели јаки болови, главобоља и температура која је прелазила 39. 

2017 године Џек је имао операцију плућа, па су га због тога доктори одмах тестирали и скенирали. Ипак, нису нашли ништа и рекли су ми да је то последња фаза вируса. Сматра да је то са стране лекара била добра процена, јер се о корони ништа још није знало. Иако му је речено да ће се брзо опоравити, то се није догодило. Још увек редовно иде у болницу која је специјализована за респираторне и срчане болести.

Према истраживању Британског Универзитета, пацијенти који се имају корона вирус могу претрпети озбиљна оштећења срца као резултат борбе са болешћу. Студије су показале да је више од половине пацијената показала ненормалне промене, а један је имао и знакове тешке дисфункције.

Прочитајте још: ПУТИНОВ ЛЕКАР открива тајну здравља СРБИМА! Пажљиво следите његова упутства

Џек и даље осећа последице у виду умора, да је без даха и да некада има кратке откуцаје срца, добио је инхалатор за који каже да му ништа не помаже, већ је повећао унос витамина како би се изборио, али и даље су резултати слаби. 

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.