· · Коментара: 0
ПСИХОЛОГИЈА

Људи који ЧУВАЈУ СТВАРИ нису домаћини, већ имају ПРОБЛЕМ

Да ли вам је хаос у стану? Да ли остављате све за сутра? Ако сте одговорили са "ДА", прочитајте текст и порадите на себи.

Depositphotos_241107370_xl-2015.jpg
Фото: Пиксабеј

Хаос у вашем дому не мора да буде последица неуредности или лењости, већ погрешног начина размишљања. Многе лоше навике стичу се још у детињству, а ако их не искорените на време, могу да вас прате читавог живота.

Прочитајте још: Имате 40 и још увек сте САМИ? Постоји РЕШЕЊЕ, само испоштујте САВЕТЕ

Гомилање сувишних ствари у сваком делу стана отежава сналажење у животном простору, а поглед на неуредну собу може ментално да исцрпи више него сређивање. Ако освестите скривене мисли, моћи ћете да их промените. Награда ће бити не само задовољство због уредног дома, већ и сазнање да сте узели живот у своје руке.

Људи који чувају свашта су несигурни у себе.

Људи који чувају све и свашта су несигурни, посебно на пољу финансија. Као што хрчак сакупља залихе за зиму, они сакупљају картоне од јаја, старе часописе и све што ће им "једног дана можда затребати", јер ако им нешто од тих ситница стварно затреба, вероватно их неће пронаћи.

С друге стране, бунтовници су као деца морали да сређују хаос за собом, сада кад су одрасли, "свете" се родитељима, остављајући неред свуда око себе. Не желе да сложе одећу у орман, нити да склоне тањир после јела.

Особе склоне одуговлачењу све остављају за сутра. Рачуне које треба да плате, старе новине и ствари које морају да поправљају остављају са стране мислећи да ће се тиме позабавити касније, али никако да схвате да сутра неће имати више времена.

Прочитајте још: СЕДАМ комада гардеробе који ПРЕКРИВАЈУ ВИШАК килограма

Посебна прича су романтичне душе које чувају "успомене", биоскопске карте, избледеле разгледнице, сломљене фигурице, старе дечје играчке... Немају срца да баце било шта. Све што их подсећа на прошлост наћи ће место у њиховом стану.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.