· · Коментара: 0
ОБАВЕЗЕ

Ово је ЗНАК да одмор користите погрешно!

Утврдите приорите, не држите се распореда као "пијан плота", негујте самопоштовање, не запостављајте себе и почните другачије да идете на летовање.

Depositphotos_185295828_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Све чешће се говори о томе како да се успостави баланс између пословног и приватног живота, што је посебно захтевно и изазовно за жене. Стручњаци за људске ресурсе на америчком универзитету Дјук сматрају да је проблем у томе што се неретко мешају нереална очекивања, лоше здравствене навике, негативни ставови и понашање које не доноси жељене резултате.

Прочитајте још: Није шопинг у питању: Мушкарци открили на шта жене троше највише новца и због тога се разводе

Ево како можете да избегнете такве “клопке”.
Ако имате утисак да губите тло под ногама, решење није у савршеном распореду којег ћете се придржавати, већ у томе да се у ходу прилагодите променама и утврдите приоритете. Некад ће вам бити потребно више времена за посао или ћете имати више породичних обавеза. Уместо да се строго држите распореда, прилагодите се ситуацији.

Ако не можете да испуните распоред обавеза - проблем је у обавезама, а не у вама.

Грешка је и ако због обавеза често заборављате на себе. Одричете се послеподневног одмора или слободног времена, а оно вам је потребно да бисте остали у доброј психичкој и физичкој форми и били продуктивни.

Истраживање из 2017. године, о слободном времену, показало је да запослени који не користе годишњи одмор у целини не могу да буду продуктивни као они који то редовно чине.

Они који одједном искористе годишњи одмор су мање продуктивни од оних који га сецкају!

Важно је и да никад не потцените своје способости. Извршна директорка модног тима Luxury next season Пени Карабеј сматра да је то можда и најзначајнија карика у успостављању равнотеже између посла и приватних обавеза:

Прочитајте још: Пушење, слана храна и стрес - три су највећа непријатеља жена: Можете их се решити уз помоћ биља

Посао захтева моју велику посвећеност, али такође налазим времена за сина и супруга. Можете да постигнете све, ако у то верујете. Запитајте се колико пута сте себе похвалили за нешто што сте одлично урадили? Колико често сте успели да помирите обавезе и време које сте желели да посветите породици? Подсећајте себе да је то могуће и да сте у томе већ успевали. Негујте самопоштовање.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.