· · Коментара: 0
ПОВРЋЕ

Направите прилог од овог ЗДРАВОГ поврћа (ФОТО)

Већина деце не воли боранију, али можда није била спремљена на прави начин.

noranija1.jpg
Укусан прилог Фото: А. М.

Да би се од бораније направио укусан прилог ово поврће мора да буде свеже. Да ли је боранија млада проверава се лако: откине се врх и повуче, па ако се појави конац - боранија је стара.

Прочитаје још: Не знате шта ћете за ручак? Ево предлога - брзи ЗЕЛЕНИ РИЖОТО

Поврће се ситно исецка

Састојци:

  • 1/2 килограма бораније
  • 1 црни лук
  • 1 црвена паприка
  • 1 шаргарепа
  • 1 парадајз
  • чен белог лука
  • кашика павлаке
  • со, бибер

Припрема:

Боранија се опере и очисти тако што се исеку крајеви, затим пресече по дужини, па на три дела. Исече се црни лук на коцкице. Шаргарепа се очисти и исече на коцкице. Паприка се, такође, опере и очисти од семенки и исече на коцкице. Парадајз се ољушти исече на ситне комадиће.

Проверите да ли је млада
Поврће се сецка на коцкице и динста заједно са боранијом.

Црни лук се издинста заједно са паприком и шаргарепом. Дода се ситно исецкан бели лук. Када све омекша, у шерпу се убаци боранија и поклопи. Боранија ће временом изгубити волумен и пустити воду, али је треба повремено промешати да не загори.

Када вода испари дода се исецкани парадајз, а онда се и зачини. Боранија се кува око пола сата, осим у случајевима када је стара.

Прочитајте још: Ако имате ЈАБУКУ и ЈАЈЕ, направите посластицу за ПЕТ минута! (ФОТО)

Укус бораније ће бити још бољи ако се, на крају, дода кашика павлаке. Може да се једе као прилог месу, али и уз салату. Овако спремљена боранија је укусна и хладна.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.