· · Коментара: 0
МАЛИШАНИ

Постоји добар РАЗЛОГ! Ако вам дете УСТАЈЕ РАНО - радујте се!

Јутарњи типови изграде успешнију каријеру и неупоредиво више зарађују од клинаца који спавају дуго.

Depositphotos_355518126_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Малишани који раније устају углавном касније у животу постају успешни људи. Биолог Кристоф Рендлер бавио се истраживањима о разлици између раног и касног буђења код деце и дошао до сазнања да је "јутарњи тип" успешнији у каријери и да више зарађује:

Прочитајте још: Списак имена која су Срби давали ЋЕРКАМА од прошлог ВЕКА до данас - једно носи УБЕДЉИВУ ПОБЕДУ

- Моја ранија истраживања показала су да ранораниоци имају тенденцију да добију боље оцене у школи, што их води на боље факултете, а затим и на боља радна места. Јутарњи типови људи предвиђају проблеме и покушавају да их сведу на најмању меру.
Професор Питер Флеминг са универзитета у Бристолу у Великој Британији, специјализован за здравље и развој одојчади, каже да су бебе, које се често и рано буде, интелигентније и бољег менталног здравља од вршњака који немају такве навике. Он истиче да постоји јасна веза између високог нивоа развојних и интелектуалних достигнућа и неспавања током ноћи. Сматра да је идеја да бебе спавају без прекида током ноћи модеран концепт.
- Деца нису програмирана да спавају дуже време, то није добро за њих, и нема апсолутно никаквих доказа да постоји корист за било кога од дететовог дужег спавања - рекао је Флеминг.

Прочитајте још: Отац замолио учитељицу да исправно изговара ИМЕ његове ЋЕРКЕ - Добио је ХИТАН позив у школу

То можда није оно што би многи родитељи желели да чују, али ће им помоћи ако у пет сати ујутро помисле да је могуће да њихово дете једног дана постане извршни директор неке компаније.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.