· · Коментара: 0
ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ

ОПРЕЗ! Можда сте жртва "БЕНЧИНГА" или "МОСТИНГА", а да тога нисте ни свесни - ево шта то ЗНАЧИ!

Друштвене мреже су, дефинитивно, направиле револуцију у љубави, па су тако настале и нове речи како би објасниле нова осећања и ситуације.

depositphotos_229023152-stock-photo-recording-video-smartphone-concert-summer.jpg

Да ли сте, рецимо, чули за термин “орбитинг”? “Орбитер” је особа која упорно игнорише вашу поруку на друштвеним мрежама, али зато и даље уредно прати све ваше објаве на “Фејсбуку” и “Инстаграму”. Дакле, суштина је да вас игнорише, а психолози сматрају да су “орбитери” склони мелодрами.

Ако приметите да вам неко лајкује постове од пре неколико година, коментарише фотографије на које сте и сами заборавили, значи да сте увучени у игру која се зове “диплајкинг”. Наиме, овај термин објашњава појаву “копања” по прошлости, оној дигиталној, чиме особа заправо признаје своју заинтересованост за вас.

"Мостинг" је када вас нека особа обасипа комплиментима, а онда само нестану! Не остављају ни простор да их потражите зарад било каквог појашњења.

"Гоустинг" објашњава ситуацију у којој мислите да сте набасали на доброг духа (Каспера), забављате се са њим, смејете се и уживате, а онда га нема. Није вас удостојио чак ни поруке у којој вам је наговестио да је крај.

"Хантинг" је када се неко после раскида без поздрава, без икакве најаве поново врати у живот бившег партнера, а почиње тако што вас особа прво одблокира, а онда почне да вас зове као да се ништа није догодило.

"Бенчинг" је када вас неко чува "а клупи” као резервног играча, док се забавља са другима.

"Бредкрамбинг" је када имате осећај да се налазите у бајци, да сте коначно пронашли свог принца, који вас, међутим, и даље не упознаје са пријатељима, одговара вам на поруке тек увече и не жели да прича о заједничкој будућности.

"Гетсбинг" је када неко жели неког да привуче, па га обасипа снимцима и фотографијама са различитих догађаја на којима присуствује или које сам организује.

"Гаслајтинг" је ситуација у којој особа константно лаже и негира своју кривицу, док истовремено напада партнера.

"Мастурдејтинг" је грађење везе са самим собом. Неке особе само одлуче да више неће да траже другу половину и саботирају сваку прилику да са неким пробају да се забављају.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.