· · Коментара: 1
ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ

УПОЗОРЕЊЕ! СРПСКЕ тинејџерке се секу БРИЈАЧИМА и ЖИЛЕТИМА, а ЦИЉ је само ЈЕДАН!

Ожиљци су лепи. Девојке са ожиљцима су посебне. Ово су мантре девојака које себи наносе ране да би ожиљцима привукле пажњу.

1592720687_halloween-1011138_1280.jpg
Фото: Пиксабеј

"Оне имају ожиљке зато што наносе себи повреде, не размишљају много о себи, али оне су невероватне, прелепе и јаке." Овим речима урбани речници субкултуре описују нови тренд који је завладао међу тинејџеркама.

Прочтајте још: "Бићеш послушно пашче или се УБИ": БОЈАН месецима ПРАТИО девојчицу (12) из Источне Србије, па послао СТРАШАН захтев

Већина тинејџерки има "закључан" профил на друштвеним мрежама. То раде да би се заштитиле од непознатих људи, али и од родитеља. Тачније, већина тинејџера има најмање два профила, а родитељи знају само за један. Уколико тинејџер редовно не објављује фотографије, мудре мисли, детаље из живота - значи да пратите његов званични, али не и прави профил.

Сви тинјеџери имају најмање два профила.

Ожиљци су нови тренд који је завладао међу адолесцентима, а циљ је показати их, односно доказати да си другачији.

На друштвеним мрежама постоје, чак, и инфлуенсерке које су познате као тужне двојке које себи редовно наносе бол.

Тинејџери ожиљке праве жилетом, бријачем, иглама и другим оштрим предметима, а онда их сликају. За девојке које имају ожиљке верује се да су "прави борци". Психолози, међутим, сматрају да је то класичан начин привлачења пажље и љубави.

Ово је логичан протест против пластичне хирургије и савршеног обликовања тела.

Такође, сматра се да је овај тренд логичан наставак дугогодишњег диктата "савршене лепоте" и пластичне хрургије како би жене изгледале савршено попут лутки.

Прочитајте још: Српска омладина РЕДОВНО ПИЈЕ, излази на ИНТЕРНЕТУ, а ШТА МИСЛЕ о свом животу?

На Јутјубу могу да се погледају бројни туторијали о томе како се шминком праве ожиљци, али и како се себи наносе.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.