· · Коментара: 0
ЗАБОРАВЉЕНИ РЕЦЕПТИ ИЗ ПРИРОДЕ

Ову украсну биљку сте сигурно видели у парковима, али нисте знали да лечи - јетру!

Узгаја се као украсна биљка. Назив је добила по облику и структури листа који је чупав и мек на додир а и обликом подсећа на зечје уши.

stachys-byzantina-213618_960_720.jpg
Фото: Пиxабаy

Зборављени српски рецепти показали су позитивне резултате у већини болести, ако оне нису запуштене. Обољење јетре, панкреаса, жучне кесе и слезине могу се излечити простим народним средствима и без великих трошкова.

Доносимо вам проверен и једноставан рецепт за лечење упаљене јетре. Процедура припреме лековитих смеса је изузетно проста, па је овај принцип лечења пригодан и за оне који не воле процесе лечења, али схватају његову неопходност.

Прочитајте још: Руски научници дошли до невероватног открића: Уз помоћ ПЧЕЛА решите се реуматског бола заувек

Зечије уво против упалних процеса јетре 

Упални процеси отклањају се употребом свежег сока исцеђњене биљке зечије уво (лат. Буплеурум лонгифолиум Л.). Током зимског периода сок се разблажи у једнаком односу са водом или алкохолом. То дозвољава да се сок сачува на дуже време. Напитак се конзумира 30 до 40 капљица три пута дневно, на 30 минута пре јела. Третман траје 3 до 4 недеље.

Прочитајте још: Ако имате проблем са зубима, сваког јутра, 20 минута мућкајте у устима уље и видећете невероватну промену

Може се користити и осушена биљка. Прелити три супене кашике биљке са 600 милилитара прокуване воде и оставити на слабој ватри да испари једна трећина течности. Конзумирати три до четири пута дневно по 100 милилитара на 15 минута пре јела.

Биљка зечје уво ојачава и крве судове и умањује ризик од крварења.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.