· · Коментара: 0
ПРЕВЕНЦИЈА ОД ВИРУСА

Потврђено! Од тога како ХОДАТЕ зависи да ли ћете се заразити КОРОНОМ - постоји ОБЈАШЊЕЊЕ

Ритам, брзина хода и потенцијални умор могу бити први показатељи да ли сте оболели, али и да ли можете заразити са тешким симптомима Covid-19 вируса

1594848218_trcanje.jpg
Фото: Pixabay

Брзина сваког човека приликом кретања користи се неретко као показатељ телесног здравља, али и могућности да се у вашем телу развије лакши или тежи облик болести од корона вируса, потврдили су научници анализирајући податке више од 400.000 људи обухваћених британском Biobank. 

Вежбе за груди прочитаје овде: Представљамо вам ТРИ ВЕЖБЕ које су идеалне за груди, али у ЈЕДНОМ СЛУЧАЈУ их не смете радити (ФОТО/ВИДЕО)

Ходајте брже и покушајте да смањите број килограма, упозоравају лекари

Подаци су показали да су гојазније особе са већом телесном тежином имале 49 одсто више шанси да се заразе корона вирусом у односу на особе са мањом телесном тежином. Такође, особе које су се спорије кретале имале су највећи ризик развоја тешког облика Covid-19, без обзира на то да ли су гојазне или мршаве.

Прочитајте још: БИЛА ПОПУЛАРНА У ЈУГОСЛАВИЈИ И РУСИЈИ: Код куће направите МАСТ којом ћете решити главобољу

Тако су особе нормалне тежине које су споро ходале, спорије од 4,8 километара на сат имале двоструко више шансе за развој тешког облика Covid-19 у односу на људе нормалне тежине који су ходали брзином већом од 6,4 километра на сат.

Прочитајте још: У РУСИЈИ се штите од КОРОНЕ леком који кошта 150 ДИНАРА

Особе које су споро ходале често су имале и друге здравствене поремећаје.

Брзина кретања често се користи како би се тестирао физички капацитет одраслих особа и предвидели ризици болести, инвалидитета и смрти.

Прочитајте још: Сви је ИМАМО у кухињи: НАМИРНИЦА која ТОПИ МАСТИ и доводи до ВИТКОГ СТРУКА

- Брзина хода коју испитаници сами знају је једноставна мера функционалне способности и чини се да је фактор ризика тешког Covid-19 без обзира да ли је особа гојазна или не -  неовисно о томе је ли особа претила или не - написали су аутори студије на medRxiv.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.