· · Коментара: 0
КУПАЋИ КОСТИМИ

Правите ли ОВЕ ГРЕШКЕ са својим купаћим костимом? Кобан ПОТЕЗ због ког изгледа ОФУЦАНО

Било би добро да купаћи костим перете након свакога коришћења, али притом заборавите веш-машину.

1594207640_Depositphotos_27201661_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Ако сте међу оним срећницима који ће цело лето провести у купаћем костиму, благо вама! Но, знате ли како се правилно бринути и одржавати костиме који су направљени од осетљивих материјала, а коју свакодневно излажете сунцу, соли или хлору?

Прочитајте још: Спасите своје новчанике: ТРИ ГРЕШКЕ које свака жена чини приликом куповине ЦИПЕЛА!

Двоје стручњака саветују за Фоx Неwс, који је најбољи начин за прање купаћег костима, а да вам он, притом, траје што дуже.

Заборавите машине за прање веша

Јеннифер Ахони, водитељка и стручњак за комуникацију у Тидеу и Патрицк Хареwоод, главни научник у Хенкелу напомињу да прије било каквога третирања купаћег костима пажљиво проучите што пише на приложеној етикети.

Фото: Депозит

Било би добро да купаћи костим перете након свакога коришћења, а иако га многи убацују у машину за прање веша, најбоља метода је прање на руке. Тако ћете уклонити со, хлор, крему за сунчање и природна уља, али и продужити му век трајања, јер је тканина од које је сачињена већина купаћих костима изразито осетљива и захтева пажљиво руковање.

Машина за сушење веша је такође велико НЕ!

Када се вратите с плаже или базена, немојте остављати мокар костим предуго у врећици или торби, већ га одмах оперите јер у супротном може задржати неугодне мирисе. Узмите благи детерџент или чак само обичну воду и добро исперите костим, а затим га ставите на равну површину на хладном месту, обвезно у затвореном простору.

Прочитајте још: КАКО да се ОВОГ лета НАШМИНКАМО уз неизоставну МАСКУ

Пустите да се купаћи костим осуши на ваздуху, како би се очувала његова форма. Купаће костиме никад немојте сушити на сунцу, напомињу стручњаци, јер УВ светло може избелити тканину, баш као и машину за сушење веша. Још једна ствар коју би требало избегавати јесте цеђење костима рукама. Тако уништавате еластичност и костим губи своју форму.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.