· · Коментара: 1
ОДМОР

Срби их обожавају, а имена им почињу на слово С: Проведите летовање на неком од ових ПЕТ острва и видећете шта је рај

Многи туристи се жале на гужву и желе да летовање проведу на неком мирном месту. Предлажемо пет грчких острва чије име почиње на слово "С".

Santorini3.jpg
Најлепши залазак сунца може се доживети на Санторинију Фото: Пиксабеј

Егејско море запљускује обале многих лепих острва, а издвајамо неколико мање познатих већини туриста. На овим местима нема великих, бетонски хотела и туристи се осећају као у некадашњој Грчкој.

Најбоље вино је на Самосу
Фото: Пиксабеј

Прочитајте још: Шта све можете у Грчкој са 5 ЕВРА?

1. Самос

Препун бујног зеленила и дугачких, нетакнутих плажа, Самос је најпознатији по грчком математичару Питагори који је рођен на овом острву и његов споменик се може видети у луци. Са Самоса је и Езоп, писац бајпознатијих басни. Овде је рођена и Хера, богиња плодности, па не чуди што се овде налазе плантаже маслина, брескви, али и виногради.

Вино са Самоса користи грчка православна црква за причест.
Становници грчких острва
Фото: Пиксабеј

2. Сирос

У самом срцу Егејског мора налази се најелегантније грчко острво. Налази се на путу од Атине до Миконоса и када трајект пристане на Сирос многи путници остану без даха. Ово острво је мешавина Византије и Венеције, античке и модерне Грчке. Тиркизно плаво море и налепши зраци сунца учини су да ово постане рај на земљи. На Сиросу је рођена модерна Грчка држава, савремена трговина и култура. Овде се налазе најстарије модерно позориште и најукуснији ратлук.

Сирос је најелегантније острво, а Сими најмање и познато је по сунђерима.

3. Сими

Ово је једно од најудаљенијих грчких острва које приапда групи Додеканеза. Чувено је по сунђерима које су за купање користиле најлепше жене овог дела света. Од Родоса је удаљен 45 минута вожње бродом, а идеалан је за све који желе миран одмор. Најзанимљивија грађевина је Сат из 1890. године коју је изградила породица Петридес по угледу на Биг бен.

Скјатос је за провод
Фото: Пиксабеј

4. Скијатос

Скијатос и Скопелос су познати по локацијама за филм "Мама мија" који се и данас може видети у овдашњем биоскопу.

Скијатос има 66 плажа!

До Скопелоса може да се оде на једнодневни излет, а Скјатос је право место за одмор, јер има 66 плажа!  Најпознатија је Кукунариес, најлепша Лаларија, а на Егија Елени сунце најлепше залази. Ипак, овде сви долазе због ноћног провода који је бољи и јефтинији него на Миконосу.

Прочтиајте још: Више од милион Срба лане летовало је у Грчкој, а ево шта је најновији ХИТ у овој земљи

5. Санторини

Упркос томе што на овом острву уме да влада велика гужва и смештај важи за најскупљи у Грчкој, на Санторини вреди отићи, бар, једном у животу само због заласка сунца. Пошто се градић Оја налази на литици залазак сунца је драматичан и незабораван.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.