· · Коментара: 1
ТРУДНОЋА

Не причајте дуже од МИНУТ мобилним телефоном, последице могу бити КОБНЕ

Електромагнетни таласи негативно делују на нервни и репродуктивни систем. Боље је причати пет пута по минут него једном пет минута.

Depositphotos_9668260_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Беспоштедно коришћење мобилних телефона није нимало безазлено. Електромагнетни таласи које емитују негативно делују пре свега на нервни систем, али и на ендокрини и репродуктивни.

Прочитајте још: Жене се све чешће одлучују за царски рез, а ОВО СУ РАЗЛОЗИ због чега је то ПОГРЕШНО!

Опасност увећава чињеница да се биолошки ефекат електромагнетног поља акумулира, због чега се последице испољавају одложено. И то у тренутку када већ настају дегенеративни процеси на нервном систему, разне хормоналне болести, али и леукемија или карцином мозга, упозоравају руски лекари.

Пауза између разговора треба да буде најмање 15 минута.

Ови таласи су посебно опасни за децу и труднице у поодмаклој трудноћи. Стога се будућим мајкама саветује да разговоре мобилним телефоном скрате што је више могуће. Стручњаци истичу да је сигурније причати пет пута по минут, него имати један континуирани петоминутни разговор. Пауза између позива требало би да траје најмање 15 минута.

Прочитајте још: Пушење, слана храна и стрес - три су највећа непријатеља жена: Можете их се решити уз помоћ биља

Руски стручњаци напомињу и да ниво електромагнетног зрачења опада са већим растојањем од главе, због чега препоручују коришћење додатка hands free. Такође, мобилни телефон треба прислонити уз главу тек када се успостави веза, јер су зрачења највећа током бирања броја. Телефон држите у торби или руксаку, далеко од виталних органа, а никако у џепу.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.