· · Коментара: 0
САВЕТ

Тинејџери, треба да радите једну ствар да бисте ЛАКШЕ нашли ПОСАО

Млади који су редовно играли игрице нису имали никакве шансе да направе каријеру поред оних који то нису радили, а одговор је једноставан.

Depositphotos_9896864_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Тинејџери који више читају касније лакше проналазе посао, тврде научници британског Универзитета Оксфорд на основу вишегодишњег истраживања којим је било обухваћено 17.000 испитаника рођених у истој недељи, истом месецу и истој години.

Прочитајте још: Да ли сте знали да смо ујутру виши него увече? Интересантни подаци који ће вас изненадити

Данас су то 45-годишњаци, код којих се јасно уочава индивидуални напредак у каријери током претходних година, захваљујући понашању у тинејџерском добу.

Тинејџери који су играли игрице имали су најмање шанси да упишу факултет.

Са 16 година трећина њих је у слободно време много читала, а потом лакше напредовала у тридесетим и заузимала престижне позиције на послу. Шансе за упис на факултет највише су опале код тинејџера који су у слободно време радије играли игрице. Тек 19 одсто тинејџера је уписало факултет, а међу тинејџеркама само 14 процената.

Прочитајте још: Шест једноставних савета за СРЕЋАН живот

На основу добијених резултата закључили су да је читање изузетно добар предуслов за проналажење бољег посла. Различите информације до којих млада особа долази и њена елоквентност лакше импресионирају послодавца приликом интервјуа за запошљавање.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.