· · Коментара: 0
САВЕТИ

Како да сечете ЦРНИ ЛУК БЕЗ СУЗА? Ево решења!

Колико пута сте се поштено исплакали док сте сецкали црни лук за омиљено јело? Али и за то постоји једноставно решење. Веровали или не, употреба појединих етеричних уља може да спречи сузе у очима.

Depositphotos_13254404_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Наиме, у чинију с топлом водом додајте есенцијално уље каранфилића и ставите поред радне површине на којој сечете црни лук. Можете да сипате и неколико капи цитрусног етеричног уља, па ће сецкање црног лука бити лакше, брже и без суза. Помаже и ако пустите воду да тече са славине док сецкате лук.

Прочитајте још: Шареним папиром облепите кутију за кутију и направити КОРИСНУ СТВАР

Да ли знате зашто треба опрати пиринач пре кувања? Постоји више разлога за то, а главни је, наравно, да бисмо га очистили од прљавштине и прашине која се накупила на њему. С обзиром на то да је пиринач из кесица помало дехидриран, приликом испирања на неки начин долази до рехидратације, тачније зрна почињу да апсорбују воду.

Трећи разлог је вероватно најнеочекиванији, али можда и најважнији. Док пиринач пролази кроз процес обраде, скробни остаци се задржавају на спољашњости сваког зрна.

Прањем се скида скроб Фото: Депозитфото
Увек оперите пиринач пре кувања због овог шокантног разлога.

То су ситни прашкасти делови које можемо да осетимо под прстима, а ако тако кувамо пиринач он ће добити благо густу и лепљиву текстуру која није идеална за исхрану. Приликом прања пиринча, тај остатак се скида.

Најчешће лимун чувамо у чинији са воћем на собној темепратури, а то је погрешно. Већ после седам дана стврднуће се, тешко ћет се цедити сок из њега, а изгубиће и неке драгоцене хранљиве материје.

Прочитајте још: Немате вагу у кухињи? Нема проблема, постоји други начин да измерите шта желите

Да би лимун остао свеж и до месец дана, најбоље би било да га чувате у фрижидеру и то у затвореној пластичној кеси, јер у супротном неће бити ефекта. Испробајте овај трик, видећете разлику.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.